Rosé vs. rødvin

0

Det er muligt, at der ikke er nok varme sommerdage i Danmark, men dem vi nu engang har, skal vi også nyde på bedste vis, og det gør vi nogle gange med et glas rosé. Sommeren bliver kun bedre, hvis den nydes i selskab med et koldt glas rosévin. Rosé er en let og lyserød vin, som er lavet på blå druer. Proceduren er en smule anderledes for rødvin som rosé. Druernes skaller bliver fjernet få timer efter gæringen er begyndt, hvorimod skallerne er en del af gæringen i rødvin. På den korte tid hvor druernes skaller er en del af gæringen, afgiver skallerne en smule garvesyre til væsken. Derved får vinen den karakteristiske lyserøde farve. Jo længere tid skallen bliver i mosten, jo mørkere farve vil vinen få, og jo kraftigere vil den blive i smagen. Typisk får en rosé lov til at trække farve i under 36 timer, hvorimod en rødvin har trukket farve i flere uger. Det er også denne proces, som giver rosé en mere frisk smag i forhold til rødvin, da der ikke tilføres lige så meget tannin til vinen.

 

Rosé – den perfekte kombination

Du ved sikkert at vin bliver bedre med tiden. Det er dog ikke tilfældet med rosé, som helst skal drikkes inden for et par år, efter den er blevet produceret. Rosé kan drikkes af alle og er en god start, hvis man gerne vil lære at drikke vin, men ikke er til den bitre smag i rødvin. Selvom vinen er lyserød, er det bestemt ikke en tøsedrik, og mænd kan sagtens drikke den uden at blive pinligt berørt. Rosé kan noget helt specielt, som ingen andre vine kan. Den kombinerer nemlig det læskende fra hvidvinen med strukturen i en rødvin. Det er en perfekt kombination til dig, som sætter pris på en læskende drik med et bitter touch og en tungere smag. Som hovedregel egner rødvin sig til hovedretter og kød, hvidvin egner sig til fisk og søde retter, og rosé er perfekt til sommerretter og grillmad. Særligt lyst kød og krydret tilbehør kan have godt af et glas rosé.

 

Hvis du mangler den helt rigtige flaske rosé til en bestemt begivenhed, så kan du her finde et stort udvalg af lækker rosé.

 

Share.

About Author