Gør dit hjem mere co2 neutralt

0

Der kommer mere og mere fokus på at leve co2 neutralt, så vi udleder så lidt co2 som muligt, og derved passer på miljøet. Der findes mange måder at leve mere co2 neutralt på, nogle mere ekstreme end andre, men faktisk kan få ændringer i hjemmet være til stor gavn for vores verden.

 

Få solceller på taget

Et af de største skridt mod et co2 neutralt hjem er at være selvforsynende i forhold til energi. Ved at få installeret solceller på taget af huset, kan du spare mange penge på strøm fra det lokale elnet, og den energi, du bruger i huset, vil komme fra en helt naturlig kilde – solen. Læs mere om solceller og mulighederne på https://www.dansktagbyg.dk.

 

Hold på varmen i hjemmet

Når hjemmet er varmet op, er det vigtigt, at det ikke siver ud igen. Tjek, om listerne ved vinduer og døre stadig er tætte, og overvej at skifte til termoruder, der holder bedre på varmen. Sørg også for at slukke for radiatorer og andre varmeapparater, når du lufter ud.

 

Spis mindre kød

Kødproduktionen er en af de største syndere i forhold til co2 udslip, og du kan hjælpe til ved at spise mindre kød i hverdagen. 1 eller 2 kødfri dage om ugen kommer man langt med, men flere dage vil selvfølgelig hjælpe endnu mere. Tænk også over, hvordan du handler ind – tag gerne genanvendelige stofposer med i supermarkedet, så du ikke køber en plastikpose hver gang.

 

Genbrug og upcyckling

Al produktion udleder co2, og det er derfor alletiders at genanvende både tøj, møbler og andre ting. Konceptet upcyckling er kommet frem gennem de seneste år, og det med god grund – ved at upcyckle eksempelvis gamle møbler, det vil sige renovere dem, så de kan bruges igen – sparer du både penge og co2 udslip, og får derudover nogle helt unikke møbler til dit hjem.

Share.

About Author

Leave A Reply