Gør din bolig klar til vinteren og slip for store skader

0

Efteråret er i gang og de første gule blade er begyndt at falde af træerne. Efteråret er en hyggelig årstid, men når det er efterår, er der ikke lang tid til vinteren. Om vinteren bliver der sat større krav til vores bolig, og du bør derfor overveje at gøre din bolig vinterklar.

Spar penge i det lange løb

Når det kolde vintervejr sætter ind, bliver vores bolig udsat for en større belastning end resten af året, hvilket godt kan resultere i skader på huset. Men hvis du sørger for at tjekke, om alt er i orden på huset i de første efterårsmåneder, kan du spare mange penge i det lange løb. Dels kan du opdage en skade, før den bliver værre og du kan samtidig forebygge, at der kommer nogle skader.

Nedenfor kan du se 4 ting, som du som minimum bør tjekke op på ved din bolig

Tagrender

Om efteråret bliver tagrenderne udsat for en stor belastning – det regner meget og samtidig falder der mange blade ned i tagrenden. Du skal derfor være opmærksom på, at tømme din tagrende et par gange om efteråret, specielt hvis dine tagrender er tæt på store træer. Hvis tagrenderne bliver overfyldte på grund af blade og andet der ligger i tagrenden, kan du risikere at vandet løber ud over kanten og ned på husets facade, som tager skade af vandet.

Vinduer og døre

Du kan med fordel tjekke op på vinduer og døre, inden temperaturen begynder at dale for meget. Hvis der er steder ved vinduer eller døre, som er utætte kan det blive dyrt på varmeregningen, da der så kommer kold luft ind i boligen. Og hvis du ikke tjekker op på vinduer og døre, opdager du det måske først, når varmeregningen kommer, og det er en ærgerlig måde at finde ud af det på.

Fugtig kælder

En tredje ting, som kan være rigtig godt at tjekke op på er om der er fugt i kælderen – hvis i vel og mærke har en kælder, ellers kan du bare gå videre til næste punkt.

Fugt kan være svært at undgå i en gammel kælder. Hvis du ikke bruger kælderen kan fugt i kælderen godt være ufarligt, men hvis du ikke er opmærksom på at holde fugten under kontrol, kan du risikere at det trænger op i resten af huset, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på fugtniveauet i kælderen.

Facaden

Et sidste punkt på huset, som du bør tjekke inden vinteren er facaden på huset. Du kan tjekke om du kan se synlige skader på facaden som fx revner. Det kan dog være svært selv at afgøre og det er en god idé, at søge hjælp, hvis du har en mistanke. Hvis du har en mistanke om, at der er sket en skade på din facade, er det vigtigt at søge hjælp hurtigt, så skaden ikke bliver større og du dermed skal af med endnu flere penge.

Er skaden sket? Spar penge på byggematerialer

Er der sket en skade på din bolig, som du skal have repareret, har vi et hurtigt råd til at spare penge på de byggematerialer der skal bruges. Du kan spare mange penge ved at købe brugte byggematerialer frem for nye. Der er en kæmpe prisforskel på byggematerialer, både når du køber nye hos forskellige firmaer, men hvis du vælger at købe dem brugte, får du uden tvivl de bedste priser, og de fleste byggematerialer er stadig gode, selvom de har været brugt.

Share.

About Author

Leave A Reply