Har du helt styr på, hvilken slags elektrikeropgaver du ikke selv må udføre?

0

Det er måske ikke den helt store udfordring for dig at tilslutte hvidevarer eller at skifte et par stikkontakter, men hvad med at trække nye kabler bag dine vægge? Må du overhovedet selv trække nye kabler? Hvad med at sætte lamper op, må man det? Der er faktisk ret strenge regler på området, da det kan være utrolig brandfarligt, hvis en elektrikeropgave bliver udført forkert.

Hvad siger reglerne?

En af grundreglerne siger, at du selv må udføre el-opgaver, når du kan tage genstandene med dig, når du flytter igen. Det vil altså betyde, at el-opgaverne skal være synlige. Så du må gerne selv sætte lamper op og tilslutte hvidevarer. Men du må altså også gerne selv udskifte stikkontakter, stikpropper, ledningsafbrydere og apparatkontakter, selvom du ikke lige umiddelbart tager dem med igen, hvis du flytter.

 

Hvis du til gengæld ikke selv kan se ledningerne ved en el-opgave, så bør du kontakte en professionel elektriker. Elektrikeren bør hjælpe dig, hvis du gerne vil have lavet nye stikkontakter, hvor der skal lægges kabler ind eller føres kabler rundt i dit hus. Hvis du skal have sat lamper op i et vådrum, såsom en brusekabine eller badeværelset generelt, er det også en god idé at få hjælp af en professionel elektriker.

 

Hvis du står til at skulle flytte ind i et nyt hus, er det især en god idé at få fat på en elektriker. I tilstandsrapporten er det nemlig kun de synlige elinstallationer, som den byggesagkyndige vurderer. Derfor bør en elektriker gennemgå de skjulte installationer ved et el-tjek, så du kan være sikker på, at dit nye hus ikke gemmer på brandfarlige elinstallationer. Vil du vide, hvad en elektriker koster, eller hvilke andre opgaver du ikke selv må klare – læs mere.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.