Hvem har gavn af kugledyner?

0

En kugledyne er en tung dyne med et system af vægtelementer indeni. En kugledyne stimulerer kropsbevidstheden og beroliger muskel og led sanser. Dette resulterer i, at man føler sig mere tryg og får en roligere og bedre søvn. En kugledyne kan bruges af alle mennesker med søvnbesvær, men bruges ofte af folk diagnosticeret med autisme, ADHD eller lignende. Se et udvalg af kugledyner hos Spektrumshop lige her. Disse dyner er syet af mennesker med autisme, og virksomheden tager dermed et stort socialt ansvar.

Hvad er en kugledyne?

Kugledynen er håndsyet af 100% bomuld. Den er lavet af forskellige moduler, så den kan samles til forskellige størrelser. Det specielle ved dynen er, at den har lommer, hvori der kan lægges vægtposer. Disse poser er lavet med små kugler fremstillet af plastikgranulat. Det er netop den vægt, der simulerer sanserne og skaber tryghed og tyngde på kroppen. Vægten kan man selv regulere. Det anbefales at lægge 10% af sin kropsvægt i dynen og nogle gange en anelse mere. Dog bør børn under 2 år og mennesker med manglende bevægelighed kun bruge dynen under opsyn. Dynen må heller aldrig blive så tung, at man ikke kan skubbe den af sig. Selvom dynen er tung og fyldt med plastikgranulat, er den åndbar og sikrer en behagelig temperatur. Dynen kan vaskes i en almindelig vaskemaskine og er CE mærket, samt godkendt som medicinsk udstyr.

Hvordan hjælper en kugledyne?

En kugledyne hjælper folk med søvnbesvær og andre besværligheder i dagligdagen. Det er ofte mennesker med en diagnose som f.eks. autisme eller ADH. Overordnet set er det mennesker med diagnoser indenfor Autismespektrummet og dementes området. Sansestimulationen fra kuglerne fører til en mere afslappet og nem søvn, da centralnervesystemet sorterer, tolker, forbinder og samordner alle sanseindtrykkene fra dynens tyngde, hvilket har følgende effekter:

  • Øget kropsbevidsthed
  • Balance, ro og velvære

Dette skaber en bedre søvn, som vi alle ved er vigtigt. Når man ikke sover godt eller får nok søvn, resulterer det i mindre overskud og en nedsat evne til koncentration i hverdagen. Mennesker med et kognitivt handicap er i forvejen presset i hverdagen, og derfor er det afgørende, at de får en ordentlig søvn til at klare dagens udfordringer med.

Andre hjælpemidler

Udover kugledynen findes der også andre hjælpemidler til at få bugt med søvnbesvær på. En af årsagerne til søvnproblemer kan også skyldes den forstyrrede produktion af melatonin. Melatonin er et søvnhormon, men produktionen hæmmes ved overforbrug af apparater med blåt lys. Det blå lys narrer hjerne til at tro, at det er dag, og at den derfor skal være vågen. En søvnbrille er en forholdsvis billig metode at komme dette til livs på. I løbet af 3 til 5 dage hæmmer og afviser den det lys, der ødelægger produktionen af melatonin. Denne brille kan også købes hos Spektrumshop.dk.

Share.

About Author

Leave A Reply