Tips til en moderne og hyggelig atmosfære i boligen

0

Det kan være vanskeligt at forene det moderne og minimalistiske udtryk, man ser i boligmagasinerne, med en hyggelig og personlig stemning. Mange design- og indretningsinteresserede vælger ofte den moderne, minimalistiske skandinaviske boligindretning til fordel for en hyggelig og personlig stemning. Det er dog ikke nødvendigt at vælge mellem disse to udtryk. Der findes nemlig nogle tips og tricks, der kan være med til at gøre din bolig både moderne og hyggelig.

Rene linjer og små detaljer

I den danske og skandinaviske indretningsstil er det et gennemgående karaktertræk at have klare, rene linjer – hvorfor farven hvid er svær at komme udenom. Hvide farver på væggene og hvide materialer i køkkenet og på badeværelset er da også med til at skabe et lyst, venligt og moderne udtryk i boligen. Se bare det store udvalg af moderne køkkener på www.kitchn.dk.

Selvom det er en rigtig god ide at fokusere på rene og klare linjer i boligindretningen, kan det dog ofte gå hen og blive lidt for upersonligt. Et godt tip er derfor, at man fokuserer på de moderne, rene og klare linjer i boligens overordnede indretningstræk – og i stedet bruger tid på at skabe personlige og hyggelige små detaljer rundt om i hjemmet. Tippet lyder altså på, at man eksempelvis vælger klare lyse farver på væggene, moderne sofa, spisebord, køkken og badeværelse. De store ting i indretningen skal følge de moderne tendenser inden for boligindretning. De mindre detaljer såsom plakater, billeder, planter, nips og lignende kan derimod være redskaber til at skabe et mere personligt og hyggeligt udtryk i boligen.

Fokus på lys og varme

En bolig, der er hvid fra top til tå, kan hurtigt komme til at virke kold og stemningsløs. For at undgå et koldt udtryk i hjemmet er det vigtigt at have fokus på lys og varme. De fleste mennesker forbinder nemlig varme og lys med en hyggelig stemning. Rigtig mange design- og indretningsinteresserede vælger derfor ofte at inkorporere lys og varme naturligt i indretningen. Dette sker ofte ved at placere en smuk pejs i boligens køkken-alrum eller stue. En pejs giver nemlig et hyggeligt og stemningsfuldt udtryk. Følg linket til siden her, hvis du er på udkig efter moderne pejse til at skabe en varm og hyggelig atmosfære i boligen.

Selvom en pejs er med til at skabe varme og stemning i boligen, er det ikke altid nok. Et godt tip til en hyggelig atmosfære er derfor, at man fokuserer ekstrameget på belysning og lysindfald. Det er nemlig godt at have mange forskellige lamper og lyskilder i hjemmet. På den måde kan man tænde og slukke for de forskellige lamper, alt efter hvilken stemning man ønsker. Ud over en moderne pejs og massevis af lamper må man heller aldrig undervurdere effekten af stearinlys. Stearinlys skaber stemning og hygge som intet andet. Det er derfor altid en god ide at bruge lysestager som en naturlig del af boligindretningen, hvis ønsket er en moderne, men samtidig hyggelig og stemningsfuld bolig.

Share.

About Author

Leave A Reply