Hunden med på flyrejsen

0

Skal du på ferie i år og overvejer du at tage din dejlige hund med, ja så starter forberedelsen allerede før du tager af sted med valg af den korrekte bæretaske eller deciderede transporttaske.

Hvis du og din familie for eksempel skal ud at flyve, er der meget stramme og helt faste regler for, hvordan du eventuelt kan medbringe din hund på en sådan flyrejse.

Du skal dog være meget opmærksom på, at disse regler desværre er individuelle fra flyselskab til flyselskab. Langt de fleste flyselskaber tillader dog, at du kan tage din hund med på den ene eller anden måde. Der kan blot være særdeles stor forskel på, hvad disse måder er. I langt de fleste tilfælde har du mulighed for, mod behørig ekstrabetaling, at medbringe mindre hunde i selve flykabinen som håndbagage.

I de fleste tilfælde gælder dette dog kun de helt små hunderacer eller hvalpe naturligvis. Hvor denne grænse går er ofte individuel men man kan med en lidt forsigtig tommelfingerregel sige, at hunde under 8 kilo ofte kan få lov at komme med i kabinen.

Dette kræver dog, at hunden er placeret i en transportkasse eller taske, der typisk skal være så lille, at den uden besvær kan placeres ved dine fødder og skubbes lidt ind under sædet.

Hos Cotonshoppen.dk har de et stort udvalg i tasker og kasser der er godkendt til brug på fly, og som med fordel kan benyttes.

Det giver sig selv, at hunden ikke har mulighed for at forrette sin nødtoft på turen, men skal kunne gøre dette i tasken.

Dette er vigtigt at huske på inden du rejser, så du for eksempel kan fore kassens gulv med et passende, sugende materiale. Dette kan for den sags skyld være avispapir, men jeg vil dog anbefale, at du lægger et stykke håndklæde i bunden, eventuelt et af de nye supersugende modeller. Så undgår du lækager fra bunden af buret.

Husk at det er ekstremt vigtigt, at hunden har mulighed for at få noget at spise men især at drikke. Hunden er ofte ikke vant til at sidde flere timer i omgivelser med kraftig aircondition, hvilket kan være med til at dehydrere den. Her skal du iøvrigt være opmærksom på de nye sikkerhedsregler for medtagning af væsker på flyrejser. Disse er internationalt begrænset til flasker med maks 100 milliliter. Dette er langt fra tilstrækkeligt for selv en mindre hund, så sørg for at undersøge på forhånd, om flyets personale kan være behjælpelig med rent vand fra flasker.

Hvad nu, hvis du har en større hund, du ønsker at medtage på flyrejsen som for eksempel en labrador?

Dette ser man ofte, hvor det for eksempel er nødvendigt at medtage en servicehund på rejsen, for eksempel en førerhund for blinde. I disse tilfælde bliver det desværre en anelse mere kompliceret, og kræver minutiøs planlægning og aftale med det enkelte flyselskab. Hunden vil i dette tilfælde blive placeret i flyets fragtafdeling med temperaturkontrol og overvågning. Luftselskabet stiller bur til rådighed, hvor hunden ofte placeres i inde i lufthavnen, hvorefter den køres ud og hejses op i flyet. Du skal ikke selv spekulere på at medbringe bur, dette vil blive stillet til rådighed. Er dette så dyrt tænker du – Ja, det vil som hovedregel koste det samme som en passagerbilet.

Share.

About Author

Leave A Reply