Vælg det rigtige foder til din kat

0

En kat er et meget specielt dyr på trods af, at katten er et af de mest populære dyr i de danske familier. Dog er ingen katte ens, og det betyder også, at de alle hver i sær har nogle specifikke behov, som skal opfyldes af ejerne. Det kan være i forhold til kattens tid ude og inde, eller det kan være i forhold til kattens foder. Ikke alle katte har de samme spisevaner, da spisevanerne også ofte afhænger af, om det er en ude – eller indekat, som man har med at gøre. En udekat er meget aktiv, og det er derfor en fordel, hvis udekatten altid har muligheden for at komme til sit foder. En indekat derimod laver ikke ret meget, og den har derfor et større behov for faste spisetider. Det kan være, at katten får mad på de samme tidspunkter, som familien spiser.

 

Hvilke faktorer er afgørende i forhold til det foder, som du vælger til din kat?

Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal vælge foder til din kat. Her skal du være opmærksom på kattens alder. Er katten en killing, skal den have killingefoder, og er katten voksen, skal den naturligvis have foder tilsvarende denne alder. Derudover er der også nogle forhold, som du skal være opmærksom på, hvis din kat er neutraliseret. Det kan være vægten, der her spiller ind eller andet i kattens adfærd. Ligeledes findes der også både tørfoder og vådfoder. Begge dele kan være vigtige i din kats madplan, og det er derfor vigtigt, at du tager stilling til, hvornår den skal have hvad, og hvor meget den skal have.

 

Rådgivning hos Petworld.dk

Er du i tvivl om, hvordan du skal fastsætte lige præcis din kats madplan, kan du få hjælp i din lokale Petworld eller tjekke dine muligheder ud på Petworld.dk. Således er du sikker på at sammensætte en sund og korrekt madplan til din kat – uanset hvilken type kat du har.

Share.

About Author

Leave A Reply