Sikr din hest den bedste behandling med en hestedyrlæge

0

Har man som hesteejer mistanke om, at ens hest er syg, men har svært ved at læse dens smerte-signaler, eller er man usikker på anden vis, så er det en god idé at kontakte en dyrlæge, som er uddannet til netop dette. Sportsheste kan især være i farezonen for at udvikle ledbetændelse, der kan få varige følger, og alle heste har behov for at få tjekket tænderne jævnligt, modtage vaccine og blive handelsvurderet, hvis man overvejer at sælge. Det er i så fald fortrinligt at være i tale med en hestedyrlæge, som kender til hestens muskulatur og dertilhørende mulige komplikationer, samt give en helbredsvurdering af- og vejledning om den enkelte hest.

hestedyrlæge

Giv din hest en optimal behandling hos en specialist

Hos en specialiseret hestedyrlæge kan man ved mistanke om orm få en nøjagtig vurdering vha. gødningsprøver og ved mistanke om brud udføre en halthedsundersøgelse og tage et røntgenbillede. Hestedyrlæger er specielt uddannede i at kunne kigge på hestens ofte genetisk bestemte benstilling, og ud fra dette analysere, hvorvidt alvorlige tilfælde af forkert benstilling kan resultere i nedsat funktion og give hesten mange smerter og vanskeligheder.

Såvel som mennesker kan heste tilegne sig skader på sine led på grund af forkerte bevægelser, og den moderne sportshest kan opleve, at få betændelse i leddene, hvis den træder forkert eller på anden vis overbelaster sin muskulatur, og den vil i den forbindelse opleve smerte omkring de skadede led, som givetvis resulterer i en forringet funktionsdygtighed. Ønsker man derfor at få tilset sin hest med et fundament i høj faglig viden af specialiserede professionelle, er det anbefalelsesværdigt at opsøge en hestedyrlæge, som kan behandle hesten.

Find din hestedyrlæge online

Det er muligt at finde hesteklinikker på nettet, der har patientopstaldning eller tilmed kørende praksis, så du ikke behøver at bruge tid og omkostninger på transport. Tag et kig på Google og få dannet dig et overblik over mulighederne. Som et tip kan det i øvrigt anbefales at indhente priser fra et par forskellige dyrlæger, således du har et godt overblik over det generelle prisniveau.

Share.

About Author

Leave A Reply