Allergivenligt hundefoder

0

Har din hund foderallergier overfor eksempelvis majs, hvede eller andre kornsorter som gør at hunden klør sig, får røde udslæt på kroppen og imellem poterne?
Så er din hund en iblandt mange. Der bliver desværre flere og flere hunde der døjer med allergier i Danmark og tallet er stigende. En af grundene til at flere hunde udvikler allergier, er fordi at majs og korn er ikke en naturlig fødekilde for hunde. I gennem mange år har foderindustrien produceret foder med blandt andet majs, hvede og meget andet som ikke er naturligt for hunden og af ringe kvalitet. Det har medført at vi i dag ser rigtig mange hunde som intolerance for vegetabilske råvarer.

Hunden er fra naturens side kødæder og derfor skal den have en meget proteinholdig kost som er bestående næsten udelukkende af kød. Faktisk siger man at en hunds diæt skal bestå af 80-85% kød og ca 15-20% frugt og grønt. F.eks. ulven lever næsten udelukkende af kød, men den får en vis procentdel frugt og grønt igennem sine byttedyr. Ulven spiser mere eller mindre hele byttedyret, hvor den får vitaminer og mineraler fra vegetabilske kilder ved at spise mavesækken på fuglen, kaninen eller rådyret. Da byttedyret udelukkende spiser vegetabilsk føde vil ulven få div. mineraler og vitaminer igennem sit byttedyr. Ulven vil ligeledes spise bær, rødder og lignende i et lille omfang, for at holde balance i mave-tarmsystemet. Da hunden deler 99,9% af den samme DNA som ulven, betyder det at den samme kost også er ideel for din hund. Din hund vil uden tvivl trives bedre på en kødholdig kost.

Kornfrit hundefoder er bedre for din hund

Du kan med fordel begynde at give din hund kornfrit hundefoder. Som nævnt i første afsnit er hunden en kødæder og skal derfor have en kødholdig kost. Det meste kornfrie hundefoder på markedet er begyndt at indeholde betydeligt mere kød end det gjorde for bare få år siden, hvilket har en stor betydning for hundens trivsel og generelle sundhed, da en hund ikke er udviklet til at omsætte vegetabilske madkilder i et større omfang. Udover at indeholde mere kød har man fjernet alt kornbaserede råvarer hvilket gør det velegnet til hunde med allergier. I stedet for korn har man valgt at sætte kartofler i de kornfrie blandinger. Men man skal altid være opmærksom på, hvad foderet som man giver sin hund indeholder. De bedste kornfrie blandinger på markedet har helt op til 85% kød og kun 15-20% frugt og grønt. Disse blandinger er udviklet efter hundens fysiologi og rammer tæt på den naturlige kost som hunden skal have fra naturens side. Der er derfor ingen tvivl om at kornfrit hundefoder vil gavne din hunds sundhed og trivsel, og holde de trælse allergier på afstand.

Share.

About Author

Leave A Reply