Kan man let skifte A-kasse?

0

Der kan være flere forskellige årsager til, at man ønsker at skifte til en anden A-kasse, end den man allerede er medlem af. Det kunne eksempelvis være, at de tilbudte services ved en given A-kasse ikke er tilstrækkelige i forhold til krav og behov, eller det kunne måske være, at man synes, at man betaler for meget i forhold til det, den givne A-kasse kan tilbyde. Uanset hvilke grunde og årsager, der end måtte være til, at man har i sinde at skifte A-kasse, er det vigtigt at finde frem til den rigtige A-kasse, således man får sine krav og behov opfyldt. Dette er dog ikke altid specielt enkelt, da der findes mange forskellige A-kasser, mens det også handler om at vide, hvordan man skifter A-kasse.

Anciennitet og rettigheder medfølger i skiftet

Man fristes til at tro, at man ved skift af A-kasse mister de rettigheder, fordele og den anciennitet, man i løbet af medlemskabet hos den gamle A-kasse har optjent. Dette er dog ikke tilfældet, da det hele automatisk vil blive videreført til den nye A-kasse, hvormed man bliver placeret på samme niveau i den nye A-kasse. Der vil heller ikke være nogen karantæneperiode i forbindelse med skiftet, hvormed man ikke skal starte forfra med at optjene retten til dagpenge.

Vælg den rette A-kasse passende til krav og behov

Når man skal have valgt en A-kasse, er det vigtigt at være opmærksom på, hvilke fordele der er forbundet med at være medlem i de forskellige A-kasser. Først og fremmest er det værd at overveje, at det er finansloven, der bestemmer, hvor mange dagpenge man kan få, hvormed dette ikke bør være noget, man skal lægge meget vægt på i udvælgelsen af ny A-kasse. Herfor kan det være en fordel at undersøge, hvor meget medlemskontingentet lyder på, mens det også kan være en fordel at undersøge, hvad de givne A-kasser tilbyder i forhold til vejledningssamtaler, indberetninger til jobcentre og lignende, hvilket bør stemme overens med de forventninger, man selv måtte have hertil.

Skift A-kasse ved at kontakte den A-kasse, du ønsker at blive medlem af, hvorefter A-kassen på baggrund af nogle de oplysninger, du giver ved oprettelsen, laver udmeldingen af den gamle A-kasse.

Share.

About Author

Leave A Reply