Hvilken trappe skal jeg vælge i mit hus?

0

Der findes i dag et stort udvalg af trapper, og det kan derfor være svært at vælge, hvilken trappe der vil passe bedst ind i ens eget hjem. Når man vælger trappe, er der dog nogle ting, der er rigtig gode at kigge efter. F.eks. er det vigtigt, at man kan lide selve designet på den trappe, som man vælger. Samtidig skal man kunne lide materialet og farven, og trappen skal helst også passe ind i hjemmet størrelsesmæssigt, så den hverken kommer til at syne for lille eller for stor. En alt for stor trappe vil desuden tage en del plads i hjemmet og vil på længere sigt blive en irritation. Derfor er størrelsen på trappen utrolig vigtig at tage stilling til.

 

To populære trappetyper er halvsvingstrappen og kvartsvingstrappen, der i dag bliver hyppigt anvendt i mange boliger. Det gør de af den grund, at de begge to er helt klassiske i designet, og de egner sig både til de nye samt de lidt ældre boliger. På de to typer trapper er næsten alle trin kileformede, hvor trinene er smalle ud mod rummet og brede ind mod væggen.

 

Hvad er forskellen på halvsvingstrappen og kvartsvingstrappen?

Som udgangspunkt har halvsvingstrappen og kvartsvingstrappen ret mange ting til fælles, men der er altså ligeledes også nogle ting, der skiller dem ad, og særligt en af disse forskelle er vigtig at kende til, hvis man står og skal vælge kun én af trappetyperne.

 

Kvartsvingstrappen har et kvartcirkelformet forløb, mens halvsvingstrappen har et halvcirkelformet forløb. Her er trappernes afgørende forskel, at kvartsvingstrappen ikke fylder ret meget, mens halvsvingstrappen tager en hel del kvadratmeter af hjemmet. Du skal altså selv vurdere, hvad du har plads til i dit hjem.

 

Hvilken trappe vælger du?

Trætrappe.dk kan du læse meget mere om de forskellige trappetyper, og du kan også designe din helt egen trappe, hvis du selv har nogle gode idéer til designet. Blot du husker at tage stilling til størrelsen, så skal det hele nok gå.

Share.

About Author

Leave A Reply