Hvorfor er parterapi vigtigt?

0

I Danmark ses der et stigende behov for parterapi, og måske har man selv en oplevelse af, at ens partner ikke forandrer sig, uanset hvor meget man forsøger. Par vælger at gå i terapi af forskellige årsager. Nogle har et ønske om at komme i parterapi, fordi de har en følelses af, at der mangler noget i hverdagen. Et andet par opleveler en hurtig og længerevarende irritation på deres partner, og virker efterhånden lidt ligeglade med parforholdet. Et tredje par har meget sjældent sex, mens det for andre kan være længe siden, de har haft tid sammen bare de to og har glemt hinanden lidt i de daglige gøremål. Hvis man selv oplever nogle af disse ting, kan det måske være tid til at snakke med en parterapeut.

Virker parterapi?

Når man sammen med sin partner finder ud af, at man har brug for professionel hjælp til at komme tilbage på sporet, hænger det ofte sammen med en række misforståelser og manglende kendskab til hinanden, som har udviklet sig gennem tiden til at blive reelle konflikter. Inden man kontakter en fortrukken terapeut, vil mange gå med tvivlen om, hvorvidt parterapi hjælper.

De nyeste undersøgelser inden for emotionsfokuseret parterapi viser klart og kontant, at parterapi virker rigtig godt. Undersøgelsen viser, at 70 % af parrene, der indgik i et forløb på 8-15 gange, fik et markant bedre parforhold, som også holdt på længere sigt.

Kontakt en anerkendt terapeut og styrk parforholdet

Hvis man som par har besluttet sig for at gå i parterapi, er det vigtigt at finde den helt rigtige terapeut. Det er meget individuelt, hvad man foretrækker hos en terapeut, men kemien og kommunikationen er afgørende for et godt terapiforløb.

For mange mennesker kan dette være ét af de spørgsmål, som er rigtig svær at spørge sine venner eller familie om, fordi mange finder parterapi meget privat.

Ønsker man at få hjælp af en meget kompetent og fokuseret terapeut med et stort nærvær og rigtig god indsigt, bør man kontakte Lene Søe. Hun vil hjælpe med at skabe det, som man selv ønsker i sit parforhold og åbne op for nye vinkler på samlivet. Her vil man opleve, at de forandringer, man oplever, er præcis det, man inderst inde ønsker at skabe.

Share.

About Author

Leave A Reply