Jagt boligdrømmen udenfor byen

0

Ikke alle drømmer om et hus på Frederiksberg eller en lejlighed midt i Århus eller København. Selvom det kan være svært at finde en lejlighed i de større byer, kan der være noget trygt ved at vide, at man på beliggenheden nemt kan komme af med sin attraktive bolig igen. Men hvad hvis drømmen ligger udenfor byen eller ude på landet? Her er nogle gode råd til boligkøb udenfor de store byer.

Et farvel til byen

Ikke overraskende, er det selvfølgelig vigtigt at tænke sig godt om, før man flytter på landet, i hus eller lejlighed i en mindre by. Særligt hvis man flytter væk fra en af de større byer, hvor der indenfor en radius af meget få kilometer altid er rig mulighed for jobs, uddannelse, indkøb og dagtilbud.

Er det primært for at komme væk fra storbylivet, at du går med landlige boligdrømme, så er det måske værd at overveje, om man kan leve med at have langt til byen. Særligt hvis man er ung eller nyuddannet og har udsigter til at skifte job indenfor de næste par år.

Kan du nikke genkendende til mange af ovenstående punkter, er det måske mere fordelagtigt at investere i et sommerhus på landet eller satse på en bolig ikke alt for langt fra byen.

Hvilket lån?

Går du med tankerne om at købe et hus eller en lejlighed, er bankernes mange forskellige former for lån og renter ofte en jungle at finde hoved og hale i. Har du ikke enorme summer penge mellem hænderne, kan et pantebrevslån her være en fin mulighed.

Særligt ved køb af bolig i små byer, på landet eller i en forstad, hvor huse og lejligheder ofte ligger længere tid til salg på boligmarkedet, er et pantebrev en rigtig god idé. Jo nemmere en bolig er at sælge videre, jo større chance er der nemlig for, at en bank vil låne penge hertil

At tage pant i fast ejendom vil kort beskrevet sige, at man tager et privat lån udenfor banken, og stiller sin egen bolig til sikkerhed, hos det selskab der låner dig pengene. På den måde bliver en andel af din boligs værdi sat som sikkerhed, og hvis du som låntager ikke overholder dit lån, har selskabet mulighed for at sætte din bolig på tvangsauktion, således kan indfries.

Derfor skal du kigge din egen økonomi efter i sømmende, og se på din egen historik for tilbagebetaling af lån og regninger. Er dette en naturlig ting for dig i hverdagen, som kører uden de store problemer, så er et pantebrevslån en rigtig god mulighed.

Få juridisk rådgivning

I de mindre byer, er det en god idé at anskaffe sig en boligadvokat til at rådgive omkring den bolig man overvejer at købe. Her kan der nemlig ofte være langt mellem ejerforeninger og standardpriser på lejligheder. Hyr en boligadvokat fra Hviid Advokat, eller start med en uforpligtende samtale om den bolig og det område i Danmark, som du drømmer om at flytte til.

Særligt hvis i har forelsket jer i en landejendom, kan det være en fordel at konsultere en boligadvokat. Her kan der nemlig gemme sig rigtig mange uforudsete fejl og mangler på boligen og dens mange kvadratmeter, både ude og inde.

Share.

About Author

Leave A Reply