Køber du reservedele online?

0

Flere og flere sætter sig ved computeren og tasterne, når der skal bestilles nye reservedele. Det gælder både hobbyprojekterne i garagen og fuldtidsmekanikerne på bilværkstederne. Når du køber reservedele på internettet, skal du dog være ekstra opmærksom.

Der er efterhånden mange udbydere på det digitale marked for reservedele og værktøj. De tilbyder forskellige produkter til reparation af biler. Det er dog ikke alle steder, der giver lige god service. Derudover kan priserne variere og være enormt forskellige. Værst af alt er nok, at der også findes mange fupsider. Der bliver aldrig sendt et produkt, selvom pengene er trukket på din konto.

Det kan altså være lidt af en jungle, men med et par gode råd kan du nemt blive mere opmærksom.

Hvad siger andre?

Et godt sted at starte er altid at tjekke op på andres erfaringer. Der er ingen grund til, at en fupside skal snyde to mekanikere, hvis det kan stoppes. Brug Trustpilot og andre anmeldelser til at få en indblik i servicen, priserne og alt det andet, som folk kommenterer på. Det er absolut en af de bedste måder at undersøge en virksomhed eller webshops troværdighed.

Nu nævner vi Trustpilot, fordi det er en af favoritterne med rigtig mange brugere, men der findes også muligheder på både Facebook og Google. Her kan private og professionelle skrive både gode og dårlige anmeldelser af deres oplevelser.

Og så er der alle de anmeldelser, som aldrig er blevet skrevet ned. Snak med dem, du kender i branchen. Det kan være kollegaer, venner, familie eller det lokale dækcenter. De fleste deler gerne ud og giver deres besyv med på vejen.

Godkendelser og certificeringer

En anden måde at tjekke op på en virksomhed eller webshop er at se på deres godkendelser, mærkninger og certificeringer. Et godt sted at starte er jagten på en webshop med e-mærket. Det burde ikke være svært at finde, hvis det eksisterer. Det er et mærke, som de forskellige webshops glædeligt skilter med. Det er nemlig din garanti for sikker online handel. E-mærket vidner om, at webshoppen gennemgår løbende sikkerhedstjek.

Du kan også kigge efter andre certificeringer. Det kan være for virksomheden selv såvel som direkte på produkterne. Overvej eksempelvis om du vil handle med en virksomhed, hvor produkterne ikke er CE-godkendte. Det handler om kvalitet og din sikkerhed, når produkterne tages i brug.

Samtidig vidner de forskellige mærkninger, godkendelser og certificering om ægthed og troværdighed.

Stadig i tvivl?

Hvis en webshop endnu ikke har formået at overbevise dig helt, får du her et sidste trick: Ring til dem. Der er ikke noget, der bekræfter en god – eller for den sags skyld dårlig – mavefornemmelse, som at snakke rigtigt med dem på den anden side af skærmen.

Her får du mulighed for at stille alle dine spørgsmål. Det kan være alt lige fra spørgsmål om produkterne til fakturering og fragt. Det kan også være helt generelle interessespørgsmål om virksomheden. Det kan for mange være med til at tegne et billede af de mennesker, man nu skal handle med.

For online handel bygger på tillid. I en fysisk butik bytter vi penge og produkt hen over disken, men online er du som køber enten nødt til at betale, eller sælger skal sende produktet først.

Share.

About Author

Comments are closed.