5 smukke stengulve

0

I mange år har det skandinaviske boliglandskab været præget af lette materialer som f.eks. lyst træ. Det gælder især, når man snakker om gulve. Hvis der har været klinker eller andet materiale i spil, har det altid været så lyst som muligt. I de seneste par år er folk igen blevet mere modige og kreative. Der er flere og flere, der tør udfordre det konventionelle lyse og give rummet lidt kant. I denne artikel får du 5 bud på smukke stengulve.

 

  1. Marmorgulv

Marmor var rygende populært i boligen for ganske få år siden og har stadigvæk en rigtig fin charme. Marmor er et virkelig smukt materiale, der er helt unikt og naturligt. Hvis du lægger et marmorgulv, signalerer du sans for kvalitet og eksklusivitet. Et marmorgulv – hvad enten det er sort, hvidt eller farvet er et modigt, men smukt valg. Det er også et kvalitetsstempel på din bolig.

 

Det smukke gulv kan dog blive medtaget over årene, og det kræver en slibning. Når marmor skal slibes, er det bedst at anvende en diamantsliber og gøre det i flere trin. Herefter poleres og forsegles gulvet.

 

  1. Terrazzogulv

Et terrazzogulv er et smukt italiensk gulv, der er utrolig slidstærkt. Gulvet støbes af cement med marmorstykker og små sten i. Det betyder også, at alle gulve er fuldstændig unikke. Den italienske gulvtradition er over 2.000 år gammel. Når man besøger italienske bygningsværker, kan man også se, hvorfor terrazzo er så smukt og holdbart.
Et terrazzogulv kan holde sig smukt i mange hundrede år med den rette pleje. Er der kommet huller og revner, eller har dit terrazzogulv blot mistet sin glans? Så kan en speciel gulvafslibning være løsningen, der får dit gulv til at skinne igen. Jysk Gulv Renovering foretager slibning og polering af terrazzogulve.

 

  1. Marmorsplitgulv

Marmorsplitgulvet kender vi typisk fra supermarkeder og diverse detailbutikker. Det er et pænt, men forholdsvist anonymt gulv. Hvis du ønsker et lyst gulv, der samtidig er naturinspireret og slidstærkt, er marmorsplit et rigtigt fint valg. Det går også godt som en del af en flisekombination, der skaber mønstrede gulve.

 

Marmorsplitgulve er slidstærke, men har behov for at blive slebet med tiden. Dette gøres bedst med diamantsliber i flere trin. Polering og forsegling af gulvet er med til at give den sidste finish og beskytte gulvet i fremtiden.

 

  1. Betongulv

Betongulvet er typisk brugt i store fabrikshaller eller byggemarkeder. Det er slidstærkt og billigt, men faktisk er det også rykket ind i privatboligerne de sidste par år. Betongulvet giver en cool go rå atmosfære til dit rum.

Share.

About Author

Leave A Reply