Robotstøvsuger test

0

Vil du gerne sikre, at rengøringen i din bolig klares på nemmest mulig vis? Med en robotstøvsuger bliver det let for dig som boligejer at kunne holde din bolig pæn og ren! I denne robotstøvsuger test har vi været inde for at se nærmere på nogle af de forskellige typer af robotstøvsuger, der er at finde på markedet, så det derved bliver lettere for dig at få fundet lige netop den model, som er den rette til lige netop dig og dine behov.

Se de 12 modeller i vores store robotstøvsuger test nedenfor:

Samsung Powerbot VR9000E robotstøvsuger

robotstøvsuger testEr du træt af at støvsuge hele tiden? Og orker du ikke at skulle helt ned på knæ for at støvsuge nullermænd ud fra under sofaen? Så er det nok på tide at skifte den gamle støvsuger ud med en ny moderne robotstøvsuger, som klarer opgaverne uden brok lige så ofte, som du ønsker det. Samsung Powebot VR9000E lades op på kun 2,5 timer, og kan derefter gøre rent i 30 minutter. Den vender selv retur til laderen, når den trænger til det. Powerbot holder hele tiden øje med om der skulle være noget i vejen, så den ikke kører ind i noget eller kører fast. Støvbeholderen kan indeholde helt op til 0,7 liter skidt og støv.

GÅ TIL FORHANDLER

Samsung Powerbot VR9000H robotstøvsuger

robotstøvsuger-test

Samsung Powerbot VR9000H har store hjul, som gør det let at navigere rundt i huset. Ti sensorer og et kamera hjælper til med at kortlægge hjemmet, så den kan planlægge den mest effektive rute og undgå at køre ind i ting. Det er desuden muligt at lave et usynligt hegn, som støvsugeren ikke kører igennem (Virtual Fence) eller et område som den skal køre udenom (Virtual Guard). Det hele kan styres fra den medfølgende fjernbetjening. Kun 2,5 times opladning giver op til en times støvsugning, hvorefter den selv sørger for at lade igen. Ekstra brede børster og en stor støvbeholder (0,7 liter) gør, at rengøringen kommer til at være helt i top med en Samsung Powerbot VR9000H robotstøvsuger.

GÅ TIL FORHANDLER

Miele Scout RX1 robotstøvsuger – testvinder

2cd8dac542f6256f3bed66dfaf97ce95

Den sorte testvindende robotstøvsuger fra Miele suger samtidig med at den børster skidtet ind under sig, hvilket gør, at den fanger selv de svære stykker skidt. Roterende sidebørster gør ligeledes, at den får skidtet med helt inde fra kanterne. Den tilbyder hele fire former for rengøringsteknikker: auto-mode hvor den selv finder ud af ruten, spot-mode hvor du udvælger et specifikt område som trænger til støvsugning, corner-mode som gør ekstra grundig rent i hjørner eller andre steder hvor skidtet samler sig og turbo-mode som laver en hurtig støvsugning. Miele Scout RX1 har hele syv sensorer og smyger sig derfor elegant rundt om møblerne. Yderligere tre sensorer under bunden gør, at den ikke falder ned ad trappen.

GÅ TIL FORHANDLER

iRobot Roomba 980 Robotstøvsuger

robotstøvsuger-test

Roomba 980 er en lav lille fyr, som let og behændigt kommer ind under møblerne, og får alt skidtet med. Skulle der stå noget i vejen, så sørger de indbyggede sensorer for, at den kører udenom. Roomba 980 kan køre i helt op til to timer, og sørger derefter selv for at køre tilbage til basen for at blive ladet op på ny. Det er muligt at koble den sammen med en smartphone, så den kan styres fra telefonen. Det er også muligt at følge hvor langt den er nået i støvsugningen. Der kan indstilles op til syv forskellige tidspunkter, hvor rengøringen skal startes. Den lille fyr er også så snu, at den selv finder ud af hvilket underlagt den kører på, og tilpasser sugestyrken alt efter gulvtype.

GÅ TIL FORHANDLER

LG VR65710LVMP robotstøvsuger

robotstøvsuger-test

Den elegant designede robotstøvsuger i sølvmetallic passer ind i ethvert hjem, og den klarer støvsugningen helt uden brok. Den er udstyret med længere sidebørster, så den lettere kan komme helt ud i hjørnerne og få alt skidtet med. Robotten er blevet udstyret med en ultralydssensor, så den kan lave en mere præcis registrering af rummet, og er samtidig blevet i stand til at kunne registrere og navigere uden om gennemsigtige objekter som glas. Selv om du flytter støvsugeren fra et sted til et andet, så kan den stadig huske hvor langt den er nået, og kan derfor forsætte rengøringen, der hvor den var nået til. Den lille robot kan tale dansk, og kan give dig en status på hvor langt den er nået.

GÅ TIL FORHANDLER

Hoover ROBO.COM3 robotstøvsuger

robotstøvsuger test

Robo.com3 fra Hoover har hele syv forskellige programmer til at rengøre gulvet med. Det veksler lige fra turborengøring og rengøring af et mindre specifikt område til polering af gulvet, så der er noget til ethvert behov. Maskinen kan køre op til 60 minutter på en opladning, og vender efter behov selv hjem til ladestationen. Støvsugeren bruger infrarød stråling til at udregne hvordan rengøringen udføres mest optimalt. Samtidig har den en no touch sensor som gør, at den ikke kører ind i møblerne, og ligeledes en trappesensor som gør, at den ikke kører ud over kanten af trapper. Der medfølger en fjernbetjening, så den kan styres fra sofaen.

GÅ TIL FORHANDLER

Miele Scout robotstøvsuger RX1 rød

robotstøvsuger-test

Mieles testvinder fås også i en flot rød model. Scout RX1 kan køre i fire forskellige modes alt efter behov lige fra auto til rengøring af et specifikt område. Den kan køre helt op til to timer på en enkelt opladning, hvilket kan rengøre helt op til 150 mgulv. Når der er behov for opladning, så finder den selv hjem for at lade op i stationen. Robotstøvsugeren kan times, så den kun kører inden for angivne tidspunkter, f.eks. når der ingen er hjemme, så der ikke er unødig støj, når der er mennesker i huset. Ti sensorer gør, at både møbler og robotstøvsuger er godt beskyttet mod sammenstød og fald fra kanter.

 

GÅ TIL FORHANDLER

iRobot Roomba 605 Robotstøvsuger

Hvis du er blevet træt af at gøre rent, så er en robotstøvsuger løsningen. Den lader op i stationen, og rengør selv stuen mens du er på arbejde eller ligger med benene oppe i sofaen. Når den mangler strøm, så finder den selv tilbage i basen og lader op på ny. Roomba 605 er elegant i hvid og sort, og samtidig simpel at bruge; der trykkes blot på clean og så kører maskinen. En sidebørste gør at skidtet langs kanterne også bliver suget med op, og det indbyggede navigationssystem gør, at den ikke kører ind i møbler og falder ned ad trapper.

 

GÅ TIL FORHANDLER

iRobot Roomba 886 Robotstøvsuger – testvinder

Roomba 886 er den originale robotstøvsuger, og har vundet bedst I test ikke mindre end seks gange. Den har blandt andet vundet på baggrund af, at den er meget omhyggelig med at få samlet alt skidtet op, og at den er brugervenlig at betjene. Robotten kan programmeres til at køre præcis når du ønsker det, så den ikke kører i vejen og larmer når du er hjemme. Roomba 886 tilpasser sig til gulvtypen den kører på, og justerer selv sugestyrken på baggrund af dette. Når støvbeholderen er fyldt, så er der en indikator på maskinen som viser, at det er på tide, at den bliver tømt. Vender automatisk hjem til basen, når det er på tide med en ny opladning.

GÅ TIL FORHANDLER

iRobot Roomba 966 Robotstøvsuger – testvinder

iRobot Roomba 966 lokaliserer let flere forskellige rum, og har styr på hvor den allerede har støvsuget. Det er muligt at time maskinen til syv forskellige tidspunkter, så der kan blive rent gulv hver eneste dag. Et lavt design gør, at den kan køre ind under de fleste møbler, og indbyggede sensorer sørger for, at den ikke kører ind i møbler eller andet som kommer i vejen eller f.eks. kører ud over trappekanten. iRobot HOME-appen gør, at robotten kan kobles på telefonen og styres derfra. En indikator vil fortælle hvornår det er på tide at tømme støvbeholderen. Der er desuden også indbygget sensorer som gør, at den kan finde områder hvor der er ekstra meget skidt eller støv.

GÅ TIL FORHANDLER

iRobot Braava 390T Robotgulvvasker

robotstøvsuger test

Er du træt af at børnene eller hunden slæber snavs og mudder med ind i huset, og er du træt af at bukke dig ned efter gulvkluden, så er det måske værd at overveje at få en robotgulvvasker. Braava 390T kan både feje og vaske gulvet, så det er muligt først at fjerne det grove skidt og efterfølgende få smukke nyvaskede gulve. Den lille robot bliver hurtigt ladet op på kun to timer, og kan køre helt op til fire timer på en opladning. Navigationssystemet holder styr på hvor robotten allerede har været, og sørger derfor selv for at få vasket hele gulvet. Den lave højde gør desuden, at den let kan komme ind under møblerne. Braava er meget lydløs, når den lister rundt på gulvet.

GÅ TIL FORHANDLER

Hoover RBC 040/1 støvsuger

Fiks lille robotstøvsuger i en flot rød farve, som kan køre ni forskellige programmer (inkl. polering af gulvet), og som kan indstilles til at køre når du ønsker det. På en fuld opladning kan robotten klare cirka 90 minutter og et areal på op til 300 m2, og ved benyttelse af turboprogrammet et endnu større areal. Maskinen har børster i siderne, så også skidtet langs kanterne bliver effektivt fjernet. RBC 040/1 styres let fra den medfølgende fjernbetjening. Den udregner let den smarteste rute rundt i huset, og sørger for at navigere elegant rundt om diverse forhindringer som møbler og legetøj. Den har desuden en trappesensor, så den ikke kører ud over kanter.

GÅ TIL FORHANDLER

Vælg den rette model

Når en ny robotstøvsuger skal erhverves, så er det naturligvis ikke uden betydning, om man vælger at købe sig til den ene elller den anden model på markedet. Faktisk er det som regel sådan, at der godt kan være en endog ganske stor forskel på de forskellige typer af robotstøvsugere, der for dig som forbruger vil være mulighed for at finde på nettet, og derfor er det selvfølgelig også ganske vigtigt, at du i forbindelse med dit køb altid sørger for at kigge dig godt for, så du ikke køber dig den forkerte model.

En god måde til at kunne sikre sig, at det er den helt rigtige model på markedet, som man beslutter sig for at gå ud for at få gjort sig et køb af, er, at man sørger for at tage et kig på de forskellige specifiktioner, der er at finde, så man derved kan være helt stensikker på, at det pågældende produkt lever op til netop de kriterier, som man måtte have.

En god idé kan derfor f.eks. være, at du sørger for at kigge på hvilke funktionaliteter, som er at finde i de enkelte modeller, og det vil herudover f.eks. også kunne være relevant at gå ind for at få taget dig et kig på en række af de forskellige, øvrige ting, som kan være essentielle at sørge for at holde øje med i forbindelse med, at man står og skal have foretaget sig et køb, så man kan være helt sikker på, at det er det rette produkt, som man får valgt sig. Dette kunne eksempelvis være sådan noget som batterilevetiden på robotstøvsugeren. Det kunne i øvrigt også være en anden væsentlig ting som f.eks. hvor stor eller lille den pågældende model er.

Vælg en solid kvalitet

En robotstøvsuger er helt afgjort et produkt, der godt kan være en ret stor kvalitetsmæssig forskel på. Dette gør det derfor også til en særdeles god idé for dig som forbruger altid at sørge for at se dig godt for, når du skal ud for at have gjort dig et køb af en ny en af slagsen, så du kan være helt sikker på, at du får fat på et produkt, som du er helt sikker på er i en god og solid kvalitet.

Hvis man tager et grundigt kig på de mange forskellige modeller, der vil være mulighed for at kunne vælge imellem på markedet, så vil man hurtigt kunne se, at der faktisk godt kan være en endog rigtig stor forskel på de forskellige modeller, der vil være at finde på markedet, og det er derfor også ganske væsentligt, at du kigger dig godt for inden køb.

Det er i øvrigt ofte en god idé, at du ikke retter dit blik for meget imod nogle af de billigste modeller på markedet, da disse modeller rent kvalitetsmæssigt i mange tilfælde godt kan være væsentligt anderledes end de produkter, som ligger i den bedre ende af kvalitetsskalaen. Så kort og godt er en god anbefaling at sørge for at kigge dig om efter et af de produkter, som du er helt stensikker på er i en god og solid kvalitet, så du er helt sikker på, at du bliver glad for det produkt, som du vælger at gå ud for at købe dig til.

Robotstøvsugere er blevet populært

Igennem de senere år er der helt afgjort sket en meget stor udvikling indenfor robotteknologi. Dette gør sig gældende indenfor rigtig mange forskellige ting. Men igennem de senere år har robotteknologien faktisk også bevæget sig helt ned i landets mange danske husholdninger, og der er slet ikke nogen tvivl om, at der med årene er flere og flere, som har valgt at tage muligheden for at få fat på en robotdrevet støvsuger til sig.

Kan spare en del tid

En af de helt centrale grunde til at der i dag er enormt mange danskere, som har besluttet sig for at få fat på en robotstøvsuger er, at når man vælger at gå ud for at få anskaffet sig en robotstøvsuger, vil man have muligheden for at kunne spare en hel del tid og besvær. Sammenligner man almindelig rengøring med en traditionel støvsuger og muligheden for at få en robot-drevet støvsuger til at klare arbejdet for sig, er der bestemt ikke nogen tvivl om, at man ved at gå ud for at lade sit valg falde på en robotstøvsuger vil kunne få sig en løsning, som er særdeles praktisk.

Hvad koster en robotstøvsuger?

Er du interesseret i at få fundet dig et godt sted at foretage dig et køb af en ny støvsuger og i den forbindelse være helt sikker på, at du ikke kommer til at foretage dit køb hos en forhandler, som har for høje priser? I så fald kan det være en rigtig god idé at undersøge markedet inden for robotstøvsugere først, så du får en støvsuger, der passer til dine behov. Prisniveauet er som regel temmelig forskelligt, alt efter om man går ud for at gøre sig et køb det ene eller det andet sted, og derfor er der heller ikke nogen tvivl om, at det vil være en rigtig god idé, at du sørger for at researche ganske grundigt, inden du skal gøre dit køb.

Mærket på robotstøvsugeren kan have meget at sige

I løbet af de senere år har det været sådan, at flere og flere producenter har lavet en række forskellige typer af robotstøvsugere og i den forbindelse er det naturligvis for dig som forbruger muligt at finde rigtig mange forskellige typer af robotstøvsugere i vidt forskellige prisklasser. I den forbindelse er det ganske vigtigt at pointere, at du skal regne med, at der kan være en kvalitetsmæssig forskel på de forskellige mærker/producenter, som er at finde på markedet, og derfor er det en rigtig god idé, at du træffer en beslutning om valg af model ud fra flere forskellige parametre.

Du skal sørge for at lave en samlet vurdering af kvaliteten af det pågældende produkt, samtidig med at du også skal sørge for at holde kvaliteten på produktet op imod prisen. Derved bliver det lettere for dig at få fundet frem til lige præcis den løsning, du synes bedst om.

Lad hjemmets størrelse være afgørende for dit valg af robotstøvsuger

Når man skal finde den rette robotstøvsuger, er det meget væsentlig at se på, om man bor på 60 m2 eller 300 m2. Dette skyldes, at robotstøvsugerne er forskellige på en række punkter, hvoriblandt støjniveau, navigationsevne, tankkapacitet, batterilevetid og tilbehør kan nævnes. Hvis man bor i en lille lejlighed, bør man lægge vægt på, at man får sig et produkt, der er støjsvagt, eftersom man er mere generet af den støj, robotstøvsugeren genererer, end forbrugeren i et stort hus er. Man bør desuden lægge vægt på at få sig en støvsuger, der er god til at navigere og komme ind i hjørnerne, da robotstøvsugeren ofte skal dreje, når den arbejder i et lille rum, hvor møblementet ofte vil fylde en relativ stor andel af rummet.

Hvis man bor i et stort hus, skal man lægge vægt på, at man får sig en robotstøvsuger med lang batterilevetid og ikke mindst en stor tankkapacitet. Når robotstøvsugeren skal opsamle støv på en stor overflade, stiller dette selvsagt krav til støvsugerens kapacitet. Ved at vælge en robotstøvsuger med en tank der kan rumme meget støv, slipper du for hele tiden at skulle tømme maskinen og sætte den i gang igen. Du bør ydermere lægge vægt på, at den maskine, du overvejer at købe, har et batteri, der kan holde strøm længe, så du ikke konstant skal sørge for at bringe maskinen til opladning.

En del modeller af ordentlig kvalitet vil selv være i stand til at køre til opladning, når batteriniveauet er lavt, så man slipper for at skulle bære maskinen. Hvis du bor i et stort hus eller en stor lejlighed med trægulve, bør du desuden se på, hvilket tilbehør der kan fås til robotstøvsugeren. Flere modeller købes med tilbehør som ekstra børster og mopper, så støvsugeren kan fungere som rengøringsmaskine og dermed spare dig for meget tid eller mange penge på rengøring af mange kvadratmeter trægulv.

Hvordan adskiller robotstøvsugere sig fra hinanden?

De robotstøvsugere, der er at finde på det danske marked, adskiller sig på en række punkter, hvoriblandt batterilevetid, mængde af programmer, kapacitet, lydstyrke og pris kan nævnes. Det er derfor selvsagt uhyre vigtigt, at man som forbruger gør sig tanker om, hvor stort et rengøringsbehov man har, om man er hjemme, når robotstøvsugeren kører, om man er i stand til ofte at skulle bukke sig ned for at tømme tanken, og hvor mange penge man har mulighed for eller er villig til at ofre på en robotstøvsuger.

Populært blandt både unge såvel som ældre

Hvis man som ældre menneske tilbringer en stor del af sin tid i hjemmet, kan det være til gene, hvis man får erhvervet sig en robotstøvsuger, der ikke er støjsvag. Man bør derfor altid være opmærksom på, hvor meget støj det apparat, man overvejer at købe, laver. Herudover bør man, særligt hvis man døjer med nedsat mobilitet eller smerter ved at skulle bøje sig, være opmærksom på, hvilken kapacitet robotstøvsugeren har.

Der kan være relativ stor forskel på, hvor meget de forskellige tanke på robotstøvsugere kan rumme, hvorfor man ved at vælge en maskine med en rummelig tank kan reducere antallet af gange, man skal bukke sig ned for at tømme støvsugeren. Hvis man er gangbesværet, eller man har rygsmerter, kan det endvidere være fordelagtigt at vælge en fjernbetjent model, så man ikke skal bøje sig, hver gang robotstøvsugeren skal tændes og slukkes. Herudover bør man lægge vægt på, hvor lang tid robotstøvsugeren angives at kunne køre, før den skal genoplades, da denne faktor ligeledes kan have betydning for, hvor ofte man kommer til at skulle flytte støvsugeren til opladning. Nogle modeller har automatisk opladning, så ved at vælge en model med dette, slipper man for selv at skulle flytte støvsugeren, når batteriet er fladt.

Sådan får du det bedste resultat ved brug af en robotstøvsuger

For som forbruger at få det bedst mulige resultat med brug af en robotstøvsuger bør man altid undersøge, hvordan forskellige modeller adskiller sig i forhold til sugeevne, kapacitet, batterilevetid, mængde af programmer og ikke mindst evne til at navigere i rummet. Når man sammenligner nogle af markedets billigste modeller med robotstøvsugere af højere kvalitet, er der stor forskel på, hvor gode disse maskiner er til at registrere forhindringer i hjemmet.

Risikoen for, at en billig model kører ind i møbler eller falder ned ad trappen, er ofte større, end hvis man lader sit valg falde på en af de dyrere modeller. Der vil endvidere være stor forskel på, hvor gode robotstøvsugerne er til at fjerne det støv og skidt, der med tiden kommer. Hvis man er i tvivl om, hvorvidt den robotstøvsuger, man overvejer at købe, har en tilfredsstillende sugeevne, kan man med stor sandsynlighed finde testresultater på den pågældende maskine online. Herudover er det altid en god idé at konsultere en fagmand, der ud fra beskrivelsen af dit rengøringsbehov som forbruger kan hjælpe med at finde den bedste løsning.

Ikke alle rum egner sig lige godt til robotstøvsugere

Hvad end man vælger en billig eller en dyr model, er det altid vigtigt at tage med i sine overvejelser, hvor man har tænkt sig, at robotstøvsugeren skal køre. Robotstøvsugerne har lettere ved at opsamle støv og skidt fra rum med plane flader, og det vil som oftest være vanskeligere for støvsugeren at opsamle støv fra gulvtæpper end fra glatte gulve som eksempelvis et plankegulv. Herudover er det selvsagt lettere for robotstøvsugeren at få mest muligt skidt samlet op, hvis den arbejder i et rum, hvor der ikke er for mange hjørner og forhindringer. Flere robotstøvsugere kan påmonteres ekstra børster eller mopper, således maskinen ikke blot kan bruges til at opsamle støv, men også til at rengøre gulvet i rum med eksempelvis træ- eller linoleumsgulve.

Robotstøvsuger test – køb din robotstøvsuger online

Hvis du er interesseret i at få fundet dig en god og velfungerende robotstøvsuger i en høj kvalitet, og er du samtidig også interesseret i at kunne sikre dig, at det produkt, som du får fundet dig, er blandt et af de produkter på markedet, som rent kvalitetsmæssigt ligger i den bedre ende af kvalitetsskalaen, er der slet ingen tvivl om, at du på nettet vil have rigtig gode muligheder for at kunne finde dig en række forskellige typer af robotstøvsugere indenfor et særdeles fornuftigt og attraktivt prisleje. De modeller, som vi har fundet ovenfor, er alle sammen modeller af en høj kvalitetstandard til en særdeles fornuftig pris. Vi håber hos Forbrugerunivers.dk på, at du kunne få glæde og gavn af artiklen. Hvis du er interesseret i at flere gode råd til dit kommende køb af ny robotstøvsuger – så bliv klogere på valg af model på denne hjemmeside.

Share.

About Author

Leave A Reply