3 bløde detaljer til dit soveværelse

0

God søvn er essentielt for dit energiniveau. Indret dit soveværelse med lækre, bløde detaljer og giv søvnen de bedste forudsætninger.

Sæt gardiner op

Som i rigtige gardiner. Gerne mørklægning. Og helt ned til gulvet.

Gardiner giver et blødt udtryk til dit soveværelse, som hjælper dig til at komme ned i gear og finde ro. Samtidig giver vanen med at trække gardiner for og fra en visuel hentydning til din krop om at nu er det tid til at sove og stå op.

Luft ud og red din seng

Du vågner, strækker dig og trækker gardinerne fra. Morgensolen strømmer ind. Du åbner vinduet, ryster din dyne og pude, og lader madrassen få luft mens du tager et bad og får tøj på. Du lukker vinduet og reder din seng, og lægger et af dine flotte sengetæpper på. Et sådant morgenritual sætter dagsordenen, får dig i gang på stille og rolig vis, og når du vender tilbage i aften, vil det glæde dig uendeligt, at du tog dig tiden til at gøre dit soveværelse indbydende at sove i.

Gulvtæppe

Overvej et blødt gulvtæppe, enten i hele soveværelset, eller langs siderne af sengen, hvor dine fødder rammer gulvet. Den bløde fornemmelse vil give dig en blid opvågning og sige blidt godnat til dine fødder hver dag.

Flere ideer

De bløde detaljer i soveværelset vil give dig fornemmelsen af at blive svøbt i omsorg. Overvej ydermere om aftenen at lufte ud igen inden du skal sove, så du har et helt frisk rum, fyldt med ilt til hele natten.

Planter kan også gøre underværker for, hvor hyggeligt dit soveværelse føles. Særligt ”svigermors skarpe tunge” er velegnet i soveværelset, da denne plante producerer mest ilt om natten. Jo flere og jo større planter, jo bedre iltudbytte. Har du udfordringer med dug på ruderne om morgnen, er disse planter værd at overveje.

Har du et stort soveværelse, som hurtigt føles koldt, kan du købe et luksus duftlys og have det tændt mens du børster tænder. Så når duften ikke at blive for kraftig og den blide duft vil være endnu et behageligt sanseindtryk inden søvnen sætter ind.

Share.

About Author

Comments are closed.