Sådan får du bedst klaret hovedrengøringen

0

Engang imellem er det nødvendigt med den helt store rengøring, også selvom det ikke just er verdens sjoveste opgave. De hjørner, kroge og knapt så lettilgængelige steder, som ofte bliver sprunget over i den almindelige rengøring, trænger ind imellem til en ordentlig omgang, og her kommer hovedrengøringen ind. Hvis du er en af dem, der virkelig ikke synes det er sjovt, så læs med her, hvor du får en guide til, hvordan du gør den sure tjans en anelse lettere.

Sæt tid af til det …

… så du kan klare det hele på én gang. Hvis opgaven spredes over flere dage, er der stor sandsynlighed for, at du ikke får det færdiggjort. Sæt derfor hellere en hel dag af til hovedrengøringen, og gå systematisk til værks – på den måde undgår du, at du glemmer nogle steder eller områder, og får lavet en mere grundig hovedrengøring.

Ryd op og smid ud undervejs …

… så du i samme omgang kan få sorteret i nogle af alle de ting, du højst sandsynligt har i gemmerne. Hvis du eksempelvis skal have alle kasser ud fra under sengen for at gøre rent dernede, kan du lige så godt gennemgå dem og smide det ud, du alligevel aldrig bruger. På den måde får du både gjort rent under sengen og får ryddet op i dit liv.

Vær grundig …

… så du ikke skal i gang med hovedrengøringen igen kort tid efter. Du kan lige så godt lade være med at springe over, hvor gærdet er lavest, for den eneste, det går ud over, er dig selv. Når du endelig er i gang, så vær grundig og kom omkring hele boligen.

Forsøg at undgå for mange kemikalier …

… og brug i stedet ting fra husholdningen, som fjerner snavs mindst lige så godt. Mange rengøringsmidler fra supermarkederne indeholder alskens kemikalier og andre sundhedsskadelige ting, og det er helt unødvendigt. Mange ting, som de fleste har i køkkenet, er mindst lige så gode til at fjerne savs, og du kan på den måde både spare penge og passe på miljøet. Prøv for eksempel med eddike, opvaskemiddel og bagepulver til det ekstra beskidte afløb.

Gør opgaven sjov …

… så du har større motivation for at klare den. Hvis du gør rengøringen til en leg, og gerne inkluderer hele familien, så bliver det sjovere, og derved nemmere at klare. Sæt noget godt musik på, lav små konkurrencer ud af det, hjælp hinanden og forkæl jer selv i pauserne, og vupti, før du ved af det er dagen omme, og hjemmet skinner som nyt!

Betal dig fra det …

… hvis du virkelig ikke gider at gøre hovedrent selv, eller hvis du slet ikke har tiden til det. Der findes massevis af online sider, hvor du kan finde dig en pålidelig og dygtig rengøringshjælp, som kan klare hovedrengøringen for dig. Optag et minilån her, hvis du slet ikke har plads til det i budgettet, men virkelig heller ikke orker det – og husk blot, at du gerne skal kunne betale det tilbage forholdsvist hurtigt.

Share.

About Author

Comments are closed.