Fordele ved varmepumper

0

Varmepumper bliver mere og mere populære blandt danskerne. Det er der også gode grunde til. Med varmepumper kan du nemlig få en billig løsning, der er lav i driftsomkostninger og er god i miljøregnskabet. Varmepumpen kan både fungere som den primære varmekilde eller som et supplement til din nuværende. Uanset hvilken model du vælger, vil varmpumpen helt sikkert spare dig for penge i fremtiden. Læs med her hvis du vil vide mere om fordelene ved at have en varmepumpe.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

Ifølge Energistyrelsen findes der fem forskellige typer varmepumper, men i denne artikel vil vi dykke ned i to af de mest gængse. Det er det, man kalder en luft-luft varmepumpe og en luft-vand varmepumpe. Hvilken en model du skal vælge, det afhænger af, hvad dit behov er, og hvordan dit hus er udformet. En luft-luft varmepumpe tager luften ind udefra og omdanner den, til varme der kan opvarme dit hus. På samme måde tager luft-vand varmepumpen luft ind udefra, men omdanner det i stedet til varmt vand. Det kan du bruge som varmt vand i dine haner og til radiatorer og vandbaserede gulvvarmesystemer.

En varmepumpe udnytter den energi og varme, der allerede er i luften. Dog kan den stadigvæk bruges hele året. De bedste varmepumper kan varme et hus op selv i minus 25 grader. Hvis det bliver rigtig varmt om sommeren, kan en luft-luft varmepumpe også køle, hvilket giver en god fleksibilitet. Hos Scanheat har de Danmarks største udvalg af varmepumper.

En høj energifaktor

Varmepumpen er ikke bare et billigt alternativ til din nuværende varmekilde, men også en meget energivenligt alternativ. Varmepumpen har en energifaktor på fire. Det betyder, at pumpen generer over 4 gange så meget energi, som den selv bruger. Det kan også omsættes til kroner og øre. Det vil sige at for hver krone, du betaler, får du varme, for hvad der svarer til fire kroner. Varmepumpen er et rigtig godt supplement til din fjernevarme eller kan skiftes ud med olie eller gas.

Når du udskifter din varmekilde med en varmepumpe, er der mulighed for at få et tilskud fra staten. Med udskiftning til varmepumpe kan du få op til 4.500 kr. i tilskud. Selv hvis du blot installerer varmepumpen, som et supplement til dit olie- eller gasfyr kan du få tilskud. Hvis du udskifter din gas-varmekilde med en luft-vand varmepumpe, kan du faktisk få op til 9.200 kr. i tilskud. Hos Scanheat har de en lang oversigt over mulige tilskud og hjælper gerne med at få tilskuddet. De kan klare alt det praktiske, når det kommer til at søge tilskuddet. Ud over energispare tilskuddet kan du også trække 3.000 kr. fra i håndværkerfradrag, når du køber en installation af varmepumpen.

Scanheat er en dansk virksomhed fra Horsens. Virksomheden har 12 års erfaring med varmepumper og køleanlæg. De er KMO godkendt, hvilket betyder, at de er autoriserede til at arbejde og bearbejde kølemidler. Det er både som forhandler og montør. Det betyder også, at virksomheden har fokus på miljø og genanvendelse.

Share.

About Author

Leave A Reply