Stigende interesse for vintage i boligindretning

0

Derfor er genbrug blevet så populært

Recycling og miljøvenlighed kommer først

I diverse TV-boligprogrammer, magasiner og blade samt på de sociale medier er det de seneste år blevet tydeligt, hvordan vintage, genbrug, recycling og miljøvenlige produkter bliver mere og mere populære i forbindelse med boligindretning. Men hvad er grunden til, at flere og flere sætter fokus på disse elementer, når de skal indrette deres bolig? Det finder du ud af her!

Hjælp til at redde jorden

Det er helt tydeligt, at de fleste, som bruger genbrugsfund i deres boligindretning, gør det, fordi de tænker på vores miljø. Bæredygtighed har aldrig været mere in, og ved at genbruge henlagte møbler og pyntevarer, hjælper vi til et lavere ressourceforbrug samt mindre produktion. Jorden er tæt på at løbe tør for dele af de ressourcer, som på nuværende tidspunkt er almindelige i vores hverdag, og hvilken bedre måde at imødekomme dette end at genbrug ting?

 Den danske kræmmermentalitet

Selvom mange ofte forbinder ’prut om prisen’ og det at gøre en god handel med noget, der kun sker i Jylland, har kræmmermentaliteten ramt hele Danmark, og som folk er vi vilde med at handle. Vi kan lide at møde mennesker gennem handel, og ikke ’bare’ henvende os i en butik og købe et nyt produkt. Vi nyder simpelthen muligheden for at få en lavere pris på en vare, og bagagerumsmarkeder og genbrugs-apps går i dag hånd i hånd.

Personlighed og følelse

Brugte møbler og tilbehør bærer ofte på en ukendt historie, og netop det uvisse giver tingene personlighed. Teaktræsmøbler, 70’er køkkenudstyr og gamle spejle er eksempler på ting, som butikker med fokus på genbrugsmøbler – f.eks. danske Trademark A/S – sælger i massevis, og de ukendte historier bag produkterne skaber en følelse, som var møblet et menneske – du har som køber mulighed for at give møblet et nyt og værdigt ’liv’. De genbrugte elementers udseende er blevet moderne, og det handler ikke længere nødvendigvis om at have det fineste, glatteste spisebord – det handler nærmere om at have det smukkeste og mest  rustikke skab med den bedste historie bag.

Share.

About Author

Leave A Reply