Vælg din dyne med omhu

0

Vi spenderer en tredjedel af vores liv i sengen, og det er her vi lader op til de resterende to tredjedele. Det er på mange måder den vigtigste tredjedel af vores liv, da denne bestemmer, hvor vågne, friske og effektive vi er resten af tiden. Det er svært at have gåpåmod og lyst til hverdagen, hvis man har haft en dårlig nats søvn – og derfor bør vi gøre vores bedste for, at vores nattesøvn er så behagelig, som den kan være. Vi kan starte med at vælge den bedste dyne til vores seng. Denne dyne er kapokdynen.

kapokdyne

Kapokdynen er produceret af kapokfibre, som udvindes fra træer i Sydamerika, det vestlige Afrika og Indien. Det er en økologisk produceret dyne, og denne økologiske værdi ses ved de mange egenskaber, som kapokdynen besidder. Det er nemlig en dyne, som vil være perfekt for alle mennesker. Det er en dyne af høj kvalitet, og priserne er derfor heller ikke billige – men den er det hele værd.

De mange egenskaber ved kapokdynen

Kapokdynen har mange egenskaber, som beviser dens værdi i forhold til almindelige dyner. Kapokdynen er for det første allergivenlig, hvorfor den vil være den ideelle dyne for enhver person med allergi. Kapokfibrenes miljø er et bittert ét af slagsen, hvorfor husstøvmider og andre mikroorganismer ikke kan leve her i disse fibre. Derfor vil en overfølsomhed for husstøvmider ikke blive provokeret af denne dyne.

Kapokfibrene er dækket ind i et lag af voks, hvilket gør dem vandafvisende. Når vi sveder i løbet af natten, vil al denne sved slet ikke sive ind i kapokdynen, hvorfor den bliver ved med at være tør, luftig og dejlig. En tør dyne føles altid meget bedre end en fugtig en af slagsen.

Temperaturregulering og videre information

Vi har alle prøvet at have svedeture om natten, når vi får gemt os lidt for meget under dynen, og vi vågner op våde og svedige. Dette sker slet ikke, når vi sover med en kapokdyne. Kapokdynens fibre er otte gange lettere end bomuld, hvilket også tillader en større temperaturregulering. Kapokdynen fungerer derfor både om sommeren og vinteren.

Kapokdyner – en naturlig og bæredygtig dyne

Det er vigtigt at skabe harmoni, balance og bæredygtighed omkring sig i sin hverdag – dette kan ske i alle aspekter af livet, og det vil altid have gode effekter på os, at vi lever på denne måde. Det er økologien et eksempel på. Den økologiske produktion af alt fra fødevarer til dyner respekterer naturen og holder denne ved lige, og dette har også positiv effekt på os, da vi får produkter, som ikke er fulde af pesticider eller usunde tilsætningsstoffer, som ikke er gode for os. Kapokdynerne er et resultat af en økologisk arbejdsproces, og fordelene ved denne arbejdsproces er mangfoldige.

Den økologiske baggrund bag kapokdynen

Kapokdynen er fremstillet af kapokfibre, som hvert år kan udvindes fra Ceiba pentranda-træet, der vokser i regnskovsregioner i Indien, Sydamerika og det vestlige Afrika. Dette træ byder på hårde omstændigheder for de personer, der tør kravle op i træet, hvor disse kapokfibre findes i form af frøkapsler. Pigge på de første to meter af træets stamme er noget, som disse mennesker skal overkomme.

Disse træers frøkapsler, som fører til et produkt i form af kapokfibre, er den primære indtægtskilde for mange lokalsamfund i områderne. Disse mennesker kultiverer ikke disse træer, og der bruges derfor heller ikke gødningsmidler eller lignende. Derfor er hele produktionen økologisk, og et køb af en kapokdyne støtter disse lokalbefolkninger. Det er fairtrade, og det er økologisk.

De positive effekter af en økologisk produceret dyne

Økologiens vigtighed understreges, når vi ser på egenskaberne, som medfølger en kapokdyne. En kapokdyne behandler kroppen fænomenalt, og den egner sig særligt til mennesker, som har allergier eller overfølsomheder. Egenskaberne ved en kapokdyne er blandt andet:

  • Fugttransport
  • Temperaturregulering
  • Allergivenlighed
  • Antibakterielt miljø

Allergiske personer vil nyde rigtigt godt af en kapokdyne, da miljøet i en kapokdyne ikke tillader væksten af mikroorganismer. Kapokfibrene skaber nemlig et bittert miljø, hvori mikroorganismer som husstøvmider og skimmel ikke kan leve. Kapokdynen har desuden også en fugtafvisning, som betyder, at dynen forbliver tør, selvom man sveder i løbet af natten.

Effekterne af dynen er mange, og den vil være en opgradering for enhver almen dyne. Der er mange dynetyper ude på markedet, og de fleste mennesker har også både sommer- og vinterdyner, hvor den ene isolerer bedre end den anden. Kapokdynen er disse overlegne, og kan benyttes året rundt.

Share.

About Author

Leave A Reply