Trænger dine køkkenknive til at opgradering?

0

Uanset dit kokkeniveau, og hvem du kokkererer til, er gode køkkenknive et must have for de fleste. Det gør snittearbejdet både hurtigere, lettere og langt mere sikkert. Med andre ord er ordentlige køkkenknive en god investering. En køkkenkniv i kvalitet er ikke bare lækker at arbejde med, når man snitter, skærer og hakker. Den er også langt mere sikker, da en skarp kniv, som ligger godt i hånden ikke vil smutte. Det betyder altså, at du ovenikøbet undgår blodige fingre og kan lade plasterpakken forblive i skuffen. Udover et højere sikkerhedsniveau får æstetikken af din madlavning også et ryk op ad. Du skal nemlig ikke lide under dårlige og sløve knive, som ikke duer til tynde snit i den perfekt tilberedte hjortesteg, og som gør dine friske og spændstige tomer til mos. Kan du nikke genkendende til tomatmos og plaster på fingrene? Så trænger dine køkkenknive sikkert også til en opgradering. Du kan ved Knivblokken få Danmarks største udvalg af køkkenknive til private.

Hvilke knive skal jeg vælge?

Kokkeknive kan være en jungle at navigere i. Hvad er bedst? Hvad passer bedst til mine behov? Dette er blot nogle af de spørgsmål, som går rundt i hovedet på folk. Hvis du ønsker dig en allround kniv vil, et godt stede af starte din kokkeknivsinvestering, være at vælge kokkekniven fra Global på 20 cm. Som det antydes er denne kniv nyttig til lidt af hvert, og den er fremstillet i hårdført, rustfrit stål. Det kan også være, at du har et ønske om, at dine køkkenknive gerne på udstråle noget ud over det sædvanlige og samtidig være af god kvalitet? Hvis dette er tilfældet vil det være nærliggende for dig at kigge nærmere på mærket Yaxel Zen.

Vedligeholdelse af køkkenknive

Du kender det sikkert. Følelsen af at skære et helt rent snit ned igennem en blød og saftig tomat. Problemet er for mange; sløve knive. Dette sker kun, når ikke knivene bliver behandlet ordentligt. Det du selv kan gøre er følgende:

  • Dine køkkenknive skal IKKE i opvaskemaskinen. Selvom flere og flere køkkenknive godt kan tåle en tur i opvaskemaskinen, kommer du ikke udenom, at opvaskemaskinens salte og kemiske stoffer slider på kniven.
  • Det er vigtigt, at du husker at slibe dine knive jævnligt. Som nævnt er skarpheden vigtig, ikke kun for maden, men også for sikkerheden. Et godt råd vil være at benytte strygestål eller en knivsliber.
  • Skift mellem dine forskellige knive. Ligesom så mange andre, så har du sikkert en favoritkniv, som du bruger til alverdens opgaver. Det giver sig selv, det slider på kniven. Derfor er det en god idé at variere med dine knive, og benyt den kniv, der er mest velegnet til den givne opgave. Så slider du mere jævnt på dine knive.
  • Brug knivblok eller knivmagnet til opbevaring af dine knive. Ligger dine køkkenknive løst og ubeskyttet i en skuffet? Hvis ja, så er der ikke noget at sige til, at dine knive er ødelagte og sløve. Brug i stedet en knivblok eller en knivmagnet til at opbevare dine køkkenknive.
Share.

About Author

Leave A Reply