4 myter om vin

0

Der er efterhånden en masse myter og påstande om vin og nogle af dem er der noget om, men ved vi rent faktisk så meget om vin, som vi måske går og tror? Vi tager et kig på 4 interessante af slagsen.

Flasker med flad bund indeholder dårlig vin

Delvist falsk – Det er absolut en myte at tro, at en flaske med flad bund er lig med en dårlig vin. Alligevel kan det antages, at der ikke er brugt mange penge på glasflaskens design, da flasker med en dyb bund er noget dyrere at fremstille. Det har dog ikke noget at sige med selve indholdet, men umiddelbart kan påstanden godt anses for at være delvist sandt.

Rødvin skal nydes ved minimum 18 grader

Falsk – Det er forkert at tro, at en rødvin skal drikkes ved minimum 18 grader, det er nemlig ved maks. 18 grader for ikke at den friske frugtsyre i vinen forsvinder. Bliver rødvinen varmet op, vil alkoholen fordampe og bouqueten går hen og bliver sprittet.

Høj alkoholprocent er lig med god vin

Falsk – En vin er ikke absolut god, bare fordi den indeholder 15 % alkohol. Den kan hurtig blive for sprittet, og det hænger også sammen med, hvad du servere den sammen med af mad. En rødvin på 12 % kan sagtens smage dejligt i sammenspil med fjerkræ, hvor en vin på 14,5 % kan smage alt for kraftig hertil.
Dog kan man konkludere, at modne druer, der indeholder masser af sukker, i sidste ende vil fremkalde en høj alkoholprocent.

Jeg får hovedpine af garvesyre

Delvist falsk – rødvin indeholder mange tørstoffer, som aflejrer sig i kroppen og kan være med til at give denne tunge rødvinsbrandert, vi alle nok har prøvet. Det er dog ikke garvesyren, der er årsagen til hovedpinen, men derimod den svovl man bruger til at rense fadene med under produktionen og til at stoppe gæringen med. Et lille tip, hvis du ikke kan tåle garvesyre: Drik biodynamisk vin.

Fristende efter god vin?

Såfremt du ønsker at finde et stort udvalg af blandt andet rødvin, hvidvin m.v. kan du med fordel tage et kig på et website som Vindoro.dk, som er forhandler af en bred vifte af mange forskellige typer af vine til konkurrencedygtige priser.

Share.

About Author

Leave A Reply