Efterisolering af din bolig er den bedste investering du kan foretage

0

Sidder du i en ældre bolig, som er bygget før midt i 80’erne, så er der penge at spare på din varmeregning ved at efterisolere. Der er flere steder, du kan tage fat på efterisoleringen. De to mest rentable efterisoleringsopgaver ligger på loftisolering og hulmursisoleringen.

Efterisolering af loftet kræver at du bor i et 1 plans hus med et uudnyttet loftsrum. Altså det typiske parcelhus, hvor du har en loftslem ude i forgangen, som giver dig adgang til loftsrummet. Her vil det typiske loftsrum bestå af en gangbro samt en masse lægter der er lagt ovenpå husets spær, så man kan afsætte flyttekasser og andre ting man ønsker at gemme væk. Isoleringen på loftsrummet vil typisk være lagt ud som isoleringsbats, og der vil som oftest være mellem 100 – 150 mm isolering.

Din eksisterende isolering kan være beskadiget

Det er ikke udsædvanligt, at meget af isoleringen på loftet er ødelagt. Enten fordi der er blevet trådt på den, eller fordi der er afsat ting direkte ovenpå isoleringen. Når isoleringsmaterialet bliver trykket fladt mister det sin isoleringsevne, og bliver dermed ødelagt.

At isolere med bats er et stort arbejde, fordi du skal rundt i alle hjørner og rundt om alle bjælker for at gøre isoleringen helt tæt. På ældre huse med batt isolering på loftet er det ikke usædvanligt, at der er sprunget lidt let henover, at dække loftet helt med isolering.

En ny isoleringsmetode sørger for at isoleringen fordeles over hele loftet

I dag isolerer man meget anderledes end man gjorde for blot 20 – 30 år siden. Man er i mange tilfælde gået helt væk fra isoleringsbats som vi kender dem. Man isolerer i stedet med granulat som man blæser ind på loftet. Granulatet er egentlig isoleringsbats der er revet i små stykker. Men netop det at de er revet i som stykker gør at isoleringen fordeles jævnt på loftet og ligger sig i alle afkroge så man får et helt tæt isolering på loftet.

Share.

About Author

Leave A Reply