Find ud af hvilke bilforsikringer du skal have

0

Når du har købt dig en bil, er der rent lovmæssigt nogle forsikringer, du skal have. Derudover så er der andre bilforsikringer, der vil være en god idé at købe alt efter, hvilken bil du har købt, og hvor gammel den er.

 

Få styr på dine forsikringer inden du køber bilen

Inden du vælger at købe en bil, så er det en rigtig god idé at undersøge, hvilke forsikringer du bør tegne. Der er kun én forsikring, der er lovpligtig, og det er en ansvarsforsikring, de andre forsikringer du kan tegne, er valgfrie. Når man taler om at tegne en bilforsikring, så vil det typisk være mere end en forsikring, så du er godt sikret, hvis uheldet skulle være ude. Du kan få indhentet et tilbud på bilforsikring enten på nettet eller ved at kontakte dit forsikringsselskab.

  • Lovpligtig forsikring – ansvarsforsikring
  • Tillægsforsikring – det kan være kasko, ved glasskader på bilen, autohjælp osv.

 

Hvorfor skal du have en ansvarsforsikring?

Grunden til at du skal have en ansvarsforsikring, er at forsikringen vil dække dit erstatningskrav både i Danmark og i udlandet. Den vil sikre, at eventuelle skader på personer, biler eller ting vil blive dækket. Hvis du er med i et uheld og har passagerer med i din bil, så vil den også dække det. Du er ikke selv dækket af ansvarsforsikringen. Forsikringen er tiltænkt andre, så hvis du selv skal være dækket ind, så kræver det, at du tegner dig en ulykkesforsikring. Har du ikke en ansvarsforsikring, så kan det få store konsekvenser for dig, hvis du er involveret i et trafikuheld. Du skal ikke kun betale en bøde, men vil også komme til at hæfte for erstatningskravet.

Er det nødvendigt med en kaskoforsikring?

Kaskoforsikringen går ind og dækker eventuelle skader på din bil. Hvis du har en nyere bil eller en dyr bil, så kan det være meget smart at tegne en kaskoforsikring.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply