Fra eksamensangst til eksamensmester

0

Det er utroligt forskelligt fra person til person, hvor godt man arbejder under pres, hvor glad man er for at snakke foran andre mennesker, hvor godt tilpas man føler sig i centrum af en gruppe og generelt, hvor stor eller lille ens komfortzone er. Nogle mennesker går helt i sort eller panikker, når de skal til eksamen, og det kan gå ud over deres resultater og karakterer, selvom de egentlig klarer sig godt på studiet. Det er ikke altid til at forklare, hvorfor nogle mennesker får eksamensangst, og ofte har det ikke noget med deres formåen at gøre – derimod ligger der som regel noget og lurer under overfladen, som man ikke helt selv kan styre. Her kommer nogle redskaber til, hvordan man kommer fra eksamensangst til eksamensmester.

 

Få styr på underbevidstheden og de indre konflikter

Det er en god idé at forsøge at få styr på, hvad det er, der ligger og trykker i underbevidstheden. Hvorfor bliver man angst? Er der sket noget tidligere i livet, der kan have påvirket en til at frygte eksaminer? Hvilke indre konflikter kæmper man med op til eksamen? Sommetider er det ikke nok selv at undersøge det, og her kan en hypnotisør være behjælpelig. Ved at få hypnose i Roskilde kan nogle af de negative tankemønstre blive nedbrudte, og en hypnotisør kan hjælpe med at finde frem til problemets rod, så det kan blive løst.

 

Snak med en mentor

For nogle universitetsstuderende kan det være en fordel at få tilknyttet en mentor, eksempelvis en ældre elev fra samme studie. Mentorer har ofte været igennem de samme eksaminer, og kan give gode råd og vejledning til, hvordan man håndterer studiet og prøverne.

 

Overbevis dig selv om, at du sagtens kan

Det lyder næsten for nemt, men sommetider handler det blot om at overbevise sig selv om, at man godt kan. Sig til dig selv igen og igen, at du klarer eksamen med bravur, og du kan ende med at overbevise dit eget sind.

Share.

About Author

Leave A Reply