Gør begravelsen personlig med blomster

0

Blomster kan være svaret, når det er svært at finde ord på de følelser, man har efter et dødsfald af en nær person. I forbindelse med tabet af en nær person, kan blomster til begravelsen være med til at udtrykke kondolencen over den afdøde samtidig med, at blomster til en begravelse kan være med til at gøre begravelsen smuk, mindeværdig og personlig. Derudover har blomster forskellige betydninger og budskaber, hvilket kan være in mente, når blomster til en begravelse vælges, da de på den måde kan være med at udtrykke følelser, der ellers er svære at sætte ord på.

 

Hvad symboliserer blomsterne?

Blomster er både et symbol på liv og frugtbarhed, men de er også et symbol på forgængelighed, da deres liv kan sammenlignes med menneskets: de vokser op, de blomstrer og de dør. Ligesom med farvesymbolik så har blomster også forskellige symbolværdier. En rose symboliserer blandt andet den himmelske såvel som den jordiske kærlighed, død, genfødsel og skønhed. Derudover er rosen for mange i de vestlige lande et symbol på kærlighed. En anden blomst, der også ofte anvendes til begravelser, er liljen. Liljen symboliserer blandt andet en form for sympati, storhed og renhed.

Blomster kan dog også være et symbol på mærkedage tilknyttet den afdøde ved, at pårørende kan lægge blomster ved den afdødes gravsten i dagene, månederne og årene frem efter dødsfaldet, og efter begravelsen vil blomsterne typisk blive lagt på graven eller på det sted, hvor urnes skal nedsættes, inden der sættes en gravsten på graven.

 

Forskellige blomsteranordninger

Når man ønsker at medbringe eller bestille blomster til en begravelse, er der forskellige blomsteranordninger, der kan vælges. Det kan eksempelvis være:

  • En bårebuket
  • En båredekoration
  • En blomsterkrans
  • Urne- eller kistepynt

Flere begravelsesforretninger samarbejder med blomsterhandlere, da bedemænd på den måde kan bestille blomsterudsmykningen for at de pårørende kan have ro til at bearbejde de mange svære følelser, som tabet kan have medbragt. Uanset om man bor i Lynge, Lynge-Uggeløse, andre steder på Nordsjælland eller i Danmark, så vil det være muligt at kontakte en bedemand for at høre om de eventuelt samarbejder med en bestemt blomsterhandler.

 

Blomster er på den måde med sine mange farver med til at farvelægge et gravsted med anbringelse nær den afdødes gravsten samtidig med, at de er med til at sætte farve på en trist periode med sorg og afsavn.

Share.

About Author

Leave A Reply