Gør det selv: Lav dit eget drømme soveværelse

0

Af alle rum i huset er soveværelset nok det sted, vi bruger mest tid. En fin og hyggelig indretning kan være med til at give dig mere overskud i hverdagen – både når du står op, og når du går i seng. Uden 7-p timers uafbrudt søvn kan man risikere helbredsproblemer og livskvalitet. Derfor er det vigtigt at skabe rolige og harmoniske rammer for sit soveværelse, som kan bidrage til en god søvn – også hvis det betyder man selv skal tage fat på saven og hammeren.

Danskerne elsker gør-det-selv

Gør det selv projekter og bolginretning har aldrig været mere populært end det er lige nu. Mange går med en drøm om, at kunne lavet et gør-det-selv projekt i hjemmet. Det kan være en sjov oplevelse, da man dermed kan være med til at sætte sit helt eget præg på hjemmet. Det kan dog være svært at finde et projekt, da der er mange muligheder at vælge imellem. Der er mange muligheder og de kan være svære at få øje på, hvis man har boet det samme sted længe, sammenlignet hvis man flytter ind i noget nyt og fra start af kan se de nye muligheder.

I forhold til at få dit drømme soveværelse så er det en god ide at lave en skitse eller et udkast til, hvordan det skal se ud. på den måde har du en overordnet plan at arbejde ud fra, hvilket i den grad vil hjælpe dig med at få et flot slutresultat. Slip den indre handyman fri og åben op for den kreative skuffe. Der er en helt masse tips, trisk og inspiration at hente online, ligesom i artikel.

 

Start med soveværelset

Et rum man særligt kan gøre til et sjovt gør-det-selv projekt, er soveværelset. Man befinder sig i soveværelset en stor del af tiden, så det ville være idielt at tage fat på dette projekt som det første. Hvis man skal gøre soveværelset til et godt projekt, er det vigtigt, at man husker på, hvilken funktion ens soveværelse har. Det er her man sover og det er ofte her man søger hen, når man trænger til den ultimative ro. Der skal derfor ikke være for mange elementer i rummet, som kan tage ens opmærksomhed.

Kræver soveværelset en større tur, og ønsker du at gøre det selv? Så er det vigtigt frem for alt at have redskaberne i orden. Man kommer ikke langt uden diverse værktøjer og det er ikke alle nye DIY-mennesker derude, der ligger inde med sådan værktøjer. Alt efter omfanget af ens projekt, kan det være en god ide at danne sig et overblik fra start, som man ved hvad det kræver at værktøj og materialer. Vær forberedt på forarbejdet.

 

Sengens rolle i soveværelset

Noget af det mange tager fat på som det første er sengen. Mange soveværelser er indrettet, med sengen som hovedelement. Det er det vigtigste møbel i værelset, men det er også ofte det møbel der tager mest plads. Senge kan findes i mange afskygninger, men det er ikke altid løsningen er at købe en ny, nogle gange er den bedste løsning faktisk at bygge sin egen.

Ved at bygge sin egen selv, har man også samtidig muligheden for at samle flere ting på mindre plads. Hvis du virkelig gerne vil personliggøre dit soveværelse, så skal du i gang med at bygge din egen seng. Dette kan man med fordel gøre i form af europa-paller. Fordelen ved at bruge paller er, at de er stabile og samtidig nemme at arbejde med. Derudover giver de også et råt udtryk, hvilket kan være med til at skabe mange spændende og indbydende kontraster. Man kan også vælge at finde diverse skuffesystemer og bygge rammen for sengen op, så der er mulighed for en masse opbevaring under madrassen.

Share.

About Author

Comments are closed.