Guide til de smukkeste stauder

0

Selv om du ikke har udtalt grønne fingre, kan du stadig opnå drømmen om en smuk og farverig have. Vælger du at anlægge staudebede kan du let tilpasse haven til det niveau af pasning du planlægger for fremtiden.

Herunder kan du læse om, hvordan du vælger de helt rigtige staudertil din drømmehave.

Den lette have

Ønsker du en have, der kræver at minimum af pasning, når først den er anlagt, skal du vælge stauder, der er flerårige og dække bunden af dine bede med en smuk form for bunddække. Det kan være alt fra barkflis til små, grønne planter, der dækker jorden, så du ikke skal luge mellem blomsterne.

Kanter du ovenikøbet bedene med sten og en kant, der kan holde græsset ude, er der næsten ikke noget arbejde tilbage andet end af nyde synes af de smukke blomster. Du kan med stor fordel vælge at blande stauder med forskellig blomstringstid, på den måde kan du nemlig få glæde af bedet helt fra det allertidligste forår og helt frem til julemåneden. Desuden skal du tage hensyn til om bedet står i skygge eller sol, for stauderne foretrækker forskellige mængder lys og sol.

Prydhaven med småarbejde

Du behøver ikke at tilbringe alle weekender med enden i vejret ude i haven, fordi du gerne vil have, at kanterne står skarpt og ukrudtet er holdt nede. Med få, lette løsninger kan din have se skøn ud, selv om du ikke bruger timevis på at passe den.

Ved at vælge bunddække i form af træ- eller birkeflis under dine stauder kan du slippe for de helt store omgange ukrudtslugning, men stadig opnå et mere rent udtryk end med bunddække af planter. Vælger du stauder lave, tæt forgrenede stauder frem for de høje og slanke, vil du kunne udnytte det smukke flis til at skabe en have med små, præcist arrangerede blomsterbede og buske i alle regnbuens farver.

Ved at bryde græsplænen med bede i forskellige former vil du gøre græsarealet, der skal slås mindre og give haven et præg af park, lige meget, hvad størrelse den har.

Du kan med fordel veksle mellem høje og lave stauder i bedene, for at skabe en fornemmelse af den fri natur, på en tæmmet måde.

Share.

About Author

Leave A Reply