God ernæring er vigtig for din hundehvalps ve og vel

0

Man skal aldrig underfortolke betydningen af næring til sin hundehvalp/sine hundehvalpe, da dette er meget essentielt for at give hunden en god start på livet, således dens organer, muskulatur mv. udvikler sig bedst muligt. Man kan i høj grad sammenligne dette i forhold til mennesker, da det i begge tilfælde er vigtigt at give den rette dosering af foder, mens den rette type af foder ligeledes skal vælges med omhu. Dette kan dog være en udfordring, da der er så mange forskellige typer af hundemad på markedet, hvilket blandt andet kommer som et resultat af de mange producenter, mens der også laves forskelligt hundemad til forskellige racer af hundehvalpe.

hvalpefoder

Forskellig mad passende til forskellige racer

De forskellige typer af racer har forskellige krav til deres ernæring, hvilket er grundet deres anatomiske opbygning og organernes kunnen. Har man eksempelvis en gravhund, skal man være opmærksom på, at denne har store krav til et højt proteinindhold i foderet, da den har meget korte ben, hvilket giver stor belastning i rygsøjlen, hvorved gravhunden har brug for ekstra næring til muskulaturen og derved også beskyttelse af led. Herudover er gravhunden også meget lille i sin størrelse, hvilket kræver hvalpefoder, der er let for tarmen at udnytte helt, mens det ligeledes skal støtte immunforsvaret.

Alderen bør også spille en rolle i valg af hundefoder

Sådanne forskellige overvejelsespunkter er der at finde i henhold til de forskellige racer, såfremt der måtte være nogle specielle krav til foder herfra, hvilket alderen også kan have. Nogle typer af foder til hundehvalpe er tilstrækkeligt at give til hundehvalpe under 10 måneder, mens nogle er helt op mod 12 måneder. Det er vigtigt, at man i slutningen af denne periode begynder at vænne sin hvalp til at spise voksenfoder, således den får den fornødne ernæring. Får man valgt foderet korrekt, er der et godt udgangspunkt for, at hundens immunforsvar, muskulatur, stabilitet i led, idealvægten osv. kommer til at blive optimale for hundehvalpen og dens opvækst.

Share.

About Author

Leave A Reply