Hundefoder og krav hertil

0

Inden du går ud og køber dit nye hundefoder, så er det vigtigt, at du først overvejer, hvilke krav du stiller til dit nye hundefoder. De vigtigste faktorer, som du bør være opmærksom på er råvarer, optagelighed, smag samt pris.

Hvilke råvarer bør hundefoder indeholde?

Din hund har brug for en lang række forskellige vitaminer og mineraler, for at dens krop kan fungere optimalt. Den har blandt andet brug for proteiner, fedt, kulhydrater, vitaminer og mineraler og mange andre ting. Det er derfor yderst vigtigt, at den får alle disse ting gennem sit hundefoder, for at den kan holde sig sund og rask. Se altid på hundefoderet deklaration efter det, der står først. Den vigtigste proteinkilde bør altid være kød. På denne måde sikrer du, at din hund får det kød, som en hund naturligt har behov for, da kød skal være hundens primære ernæringskilde til proteiner og fedt. Det opbygger og vedligeholder hundens muskler og fremmer pelsens naturlige glans og smidighed. Den korrekte fodring kan desuden mindske fældningsproblemer – og hvem ønsker ikke det?

Hvordan skal hundefoder smage?

Ligesom os mennesker, så er hunde også glade for variation – både i forhold til hundefoderets smag og konsistens. Du kan med fordel tilbyde din hund kvalitets hundefoder med fjerkræ, oksekød eller fisk. Hundefoder med smag af lam kan også være en rigtig god idé, specielt hvis din hund har en sart mave. Alternativt kan du også prøve et hundefoder med en anden type hårdhed, og den varierende konsistens er god for både hundens mundhygiejne og fordøjelse.

Hundefoder til aktive hunde

Har du en hund, der er meget aktiv, så er det vigtigt, at du er opmærksom på, at dit hundefoder skal indeholde ekstra meget energi. En aktiv hund defineres, som en hund, der eksempelvis deltager i arbejdet på en gård, eller en anden energikrævende aktivitet på daglig basis. Et højt aktivitetsniveau defineres derved ikke som værende en hund, der lejlighedsvis deltager i jagt eller agility. Får din hund for lidt energi gennem sit hundefoder, medfører det ofte, at den taber sig og at dens pels går ned i kvalitet. Du vil desuden opleve, at din hund bliver meget sløv og ugidelig.

Står du og mangler nyt hundefoder til din hund, og er du i tvivl om, hvilket hundefoder du skal købe, så kan du lige her læse meget mere om de forskellige typer hundefoder.

Share.

About Author

Comments are closed.