Hold kattebakken ren med kattegrus

0

Har du altid ønsket dig at få en kat, men det med at skulle have en kattebakke og holde den ren har holdt dig væk? Da bør du læse med her, for med kattegrus er det ret nemt, og du kan holde lugten væk, hvis det er den, der bekymrer dig. Det er kun en lille ting at skulle gøre det set i forhold til, at du får hyggeligt selskab fra en kælende og sød kat. Med en kattebakke kan du også holde resten af boligen ren, så der ikke kommer tis eller andet i møblerne.

Sådan anvender du kattegrus

Først skal du have en kattebakke og dernæst skal du have kattegrus. Så er du allerede langt. Kattegrus skal lægges i et tykt lag; omkring 5 centimeter grus. Der findes forskellige typer af kattegrus, men benytter du det, der kaldes for klumpende kattegrus, skal du blot fjerne klumperne i løbet af dagen og derefter fylde kattegrus op til 5 centimeter igen. På den måde undgår du en grim lugt fra kattens toilet i boligen.

Du kan nøjes med at udskifte alt kattegrus 1-2 gange om måneden alt afhængigt af, hvilket kattegrus du vælger.

De forskellige typer af kattegrus

Som nævnt findes der forskellige typer af kattegrus. Den klumpende er en af de hyppigst anvendte. Der findes to overordnede typer:

  1. Den klumpende kattegrus
  2. Den ikke-klumpende kattegrus

Ved den klumpende kattegrus, kan du fjerne klumper, som består af kattens afføring og tis, som er udtørret. Dette gøres med en spade. Få klumperne frem ved at ryste bakken. En nem og effektiv måde til at fjerne lugten og rengøre bakken.

Den ikke-klumpende kattegrus virker ved, at afføringen tørrer lynhurtigt og kan nemt fjernes efterfølgende. Kornene opsuger urin, som falder ned i bunden af kattebakken. Her kan du blot ryste kattebakken, og så synker det ned, og det øverste lag vil ikke lugte.

Katten er renlig af natur, så den vil gerne føle, at der er rent, når den går på toilet, derfor er det vigtigt at holde den ren, og det gøres bedst med kattegrus. Nogle blander de to typer af kattegrus, for at katten vil bruge det. Men der er ikke andet for, end at du må prøve dig frem.

For at kattens fine hår ikke skal sidde fast i grusset anbefales det endvidere, at du vælger grus med babypudder i.

Share.

About Author

Leave A Reply