Indret det perfekte børneværelse

0

At blive forælder medfører en enorm livsstilsmæssig forandring i ens liv – pludselig er man ikke længere centrum i ens liv, for der er kommet en lille ny, der pludselig er det nye omdrejningspunkt. Man skal pludselig til at prioritere anderledes, der er nye ting, der skal tages højde for, og ikke mindst må man indrette sin hverdag på en ny måde. Én af de ting, der for mange udgør den tydeligste forandring allerede inden barnet ankommer, er børneværelset. Der flytter en lille ny ind i hjemmet, og det skal der selvfølgelig gøres plads til og skabes de perfekte rammer for. Men hvordan indretter man sådan et børneværelse, når man aldrig har prøvet det før? Det får du et par gode råd til her.

Funktion over stil

De fleste indretter hjemmet med udgangspunkt i, at det skal være flot, stilet og samtidig funktionelt. Børneværelset behøver ikke at være meget anderledes, men det er nogle lidt andre behov, der skal imødekommes. De første par måneder af barnets liv gør indretningen ikke specielt meget, da det er begrænset, hvor meget barnet kommer til at bruge det. Men små børn udvikler sig enormt hurtigt, og før du får set dig om, kan barnet både kravle og sige de første ord. Hvilke indtryk, barnet møder er, som du nok allerede ved, enormt vigtigt de første år. Børn reagerer især positivt på farver og former, og det er ikke kun fordi, det ser sødt ud, at mange lægger vægt på at børneværelset skal være meget barnligt. Du kan med fordel skifte de hvide vægge ud med nogle mere fantasifulde af slagsen med eksempelvis jungletema, prinsessetema, undervandstema eller lignende. Det kan du gøre med fototapet, der desuden er en god måde at beskytte væggene på, så de bliver ved med at være pæne.

Skån rummet

En anden måde, du kan skåne rummet på, er med fejelister. Du tænker måske, at det umiddelbart virker lidt unødvendigt, men børneværelset kommer til at blive udsat for rigtig meget leg, og hvis det ikke er klædt på til det, bliver det hurtigt meget grimt. Eksempelvis kommer barnet formentlig til at køre ind i fodlisterne med sin lille barnevogn eller på sin lille legetøjsbil, og derfor er det en god ide at beskytte dem med fejelister. Du finder et bredt udvalg af fejelister hos ditbyggemarked.dk.

Sjov, men fornuftig indretning

Når du indretter børneværelset med møbler, er det en god ide at tænke både funktion og holdbarhed med. Som sagt er børneværelset primært til leg de første mange år, og møblerne må gerne både indbyde og være i stand til at holde til dette. Netop dette er ideen bag Bobles, som er tumlemøbler til børn. Det er æstetisk flotte børnemøbler, der indbyder til aktiv leg og bevægelse, og som med sikkerhed vil klæde dit børneværelse. Møblerne er lavet i EVA-skum og har ingen skarpe kanter, hvilket er endnu en god grund til at bruge dem i indretningen frem for eksempelvis træ- eller plastikmøbler, som både går nemt i stykker og kan være ”farlige” i form af spidse kanter og skarpe hjørner. Find et stort udvalg af Bobles her.

Share.

About Author

Leave A Reply