3 ting fra hverdagen du ikke ved, hvor stammer fra

0

Det er ikke sikkert, at du lige har tænkt over det i hverdagen, men det kunne måske være spændende at vide, hvor de ting, du har i dit hjem egentlig stammer fra, og hvordan de er lavet. I dette indlæg bliver du præsenteret for 3 ting, som du muligvis ikke vidste, hvor kommer fra. Disse er:

  1. LEGO-klodser
  2. Elementer til biler
  3. Havemøbler

Er I en børnefamilie, eller er der bare en af jer, der elsker LEGO uanset alder, så har I formentlig det i hjemmet. Dette er tre meget forskellige ting, men faktisk har disse dele noget tilfælles. De kommer af den proces, som hedder sprøjtestøbning.

Hvad er sprøjtestøbning?

Sprøjtestøbning betegnes som den mest udbredte proces, som bruges til massefremstilling af plastprodukter. Denne proces er yderst effektiv til fremstilling af produkter og til simple og komplekse former. Du kan læse mere om indstøbning i plast her.

Der findes mange forskellige produkter, der er lavet af sprøjtestøbte emner. Det gælder fra meget små emner til helt store. Af små kan det både være LEGO-klodser og høreapparater, og af større er det for eksempel havemøbler eller kofangere til biler.

Denne metode bruges i mange tilfælde til termoplast, men med det rigtige udstyr, kan man også fremstille blandt andet både:

  • Hærdeplast
  • Elastomerer
  • Kompositter

Sådan foregår processen

Det foregår således, at man kommer plastråvarerne, som enten er i pulverform eller granulatform, ned i en fødetragt. Det transporteres igennem maskinens cylinder form via en snekke, der roterer. Det bliver blødgjort af omsluttende varmelegemer og andet varme, som kommer af snekkerne bevægelse.

Herefter er materialet plastificeret, og så vil der blive indsprøjtet plast i en lukket og afkølet form. Derefter vil den såkaldte plastmasse størkne, og emnet bliver færdigt efter, det tages ud af formen.

 

Share.

About Author

Leave A Reply