Tips og gode idéer til indretning af terrassen, gårdhaven og altanen

0

Hvad end du har en gårdhave, en mindre eller større altan, eller du er så heldig at have et hus med en skøn terrasse, er der rig mulighed for at gå i det kreative hjørne og dekorer med bløde tekstiler, komfortable havemøbler, bæredygtige materialer og velduftende urter og blomster.

Komfortable havemøbler

Med tidens løb er det blevet mere og mere populært at lave sine egne havemøbler, et såkaldt loungeområde af europapaller, hvor man fastskruer pallerne til hinanden og dernæst skræddersyer blødemadrasser og puder til at have liggende ovenpå. Det kræver en hel del tid, materialer og fingerfinesse, og er man ikke vaks på fingrene, hvad angår gør-det-selv projekter, findes der heldigvis mange andre komfortable havemøbler.

Et godt bud kunne være kurve møbler, der ikke alene er smukke at dekorere sin terrasse eller den hyggelige gårdhave med, men de er samtidig også yderst komfortable at sidde i med en pude i ryggen eller et lunt, blødt lammeskind.
Kurvemøbler kan både bruges inde og ude, og har man en udestue eller en overdækket terrasse, kan man snildt også anvende kurvemøblerne her.

Bæredygtighed og god samvittighed

Samtidig er der med tidens løb ligeledes kommet stor fokus på bæredygtighed, der samtidig gerne må være dekorativt. Her kommer igen europapallerne ind i billedet, men det kan også være gamle lerpotter, der er yderst dekorative at have stående med sine yndlingskrydderurter eller æblekasser, hvor man planter løg og andre lækkerier til madlavningen. Gå på udkig på de mange loppemarkeder, hvor du uden tvivl vil kunne finde bæredygtige havemøbler.

Hjemmelavet udekøkken – nemt og billigt

Når vejret er med os, stortrives vi ude på terrassen, altanen eller det åbne gårdmiljø. Vi opholder os så meget af tiden ude, hvor vi kan nyde vejret med en god bog, et koldt glas vin eller spise morgenmaden og aftensmaden sammen med familien.
Apropos mad, så kan man med få midler selv lave et udendørs køkken, der ikke bare vil pynte smukt, men selvfølgelig også være brugbart.
Gå i det lokale byggemarked og køb 4 store hjul, 3 træplader, alternativ trællebænk – kig på nettet, 4 fundablokke og nogle skruer. Start med at fastskru en plade på de 4 hjul og sæt derefter to fundablokke i siderne. Læg derefter den anden plade ovenpå og atter to fundablokke i siderne. Slutlig lægger du den sidste plade øverst, og således har du et udekøkken, hvor du både har plads til opbevaring af krydderurter og hylder og bordpladeplads til madlavning. Er du rigtig kreativ kan du fastmontere en håndvask med et afløb til.

Share.

About Author

Leave A Reply