Lån penge uden at stille garanti i hus og bil

0

Det kan sommetider være svært at få hverdagen til at hænge sammen økonomisk, og det er ikke altid let at få et lån i banken. Dog kan det være nødvendigt at låne penge i visse situationer, og da er det vigtigt at kende til forskellen mellem de forskellige lån. For eksempel er et boliglån i en bank som oftest et sikret lån. Det betyder, at man ved lån af penge giver banken en garanti for tilbagebetaling af pengene i form af det hus, man låner penge til. På denne måde kan banken kræve, at man sælger huset, hvis man af den ene eller anden grund ikke har mulighed for at tilbagebetale de lånte penge. Denne sikring kan undgås ved et såkaldt kviklån, der stort set er det samme som et forbrugslån. Disse slags lån er usikrede lån, og som lånemodtager risikerer man altså ikke, at man pludselig skal sælge sin nyindkøbte bil eller sit nybyggede hus.

Der er forskel på lån

Forbrugslån og kviklån er i bund og grund det samme. Kviklån, også kendt som hurtiglån, har lokket mange forbrugere til på grund af navnet – mange forbrugere misforstår navnet og tror, at det er hurtigt at modtage pengene, man låner. Men faktisk henviser navnene kvik- og hurtiglån til den afdragelsesperiode, der er på lånet, og da disse typer lån ofte har en kort løbetid, bliver de årlige omkostninger i procent hurtigt høje, og lånet bliver derfor dyrt. Dette er ikke altid tilfældet ved forbrugslån, og det er derfor værd at sætte dig ind i forskellene og undersøge de mange lånemuligheder, der findes.

Forbrugslån giver større forbrugsfrihed

Ved et forbrugslån bestemmer man selv, hvad pengene skal gå til, i modsætning til et reelt lån fra en bank. Tager man for eksempel et boliglån i en bank, kan banken kræve, at pengene bliver brugt til netop bolig, og det samme gælder ved et billån. Ved et forbrugslån derimod bestemmer man selv, om alle pengene skal gå til den nye bil, eller om nogle af dem skal bruges på noget andet. Derved får forbrugeren større frihed og skal ikke lade sig begrænse af bankens regelsæt. Læs mere om de forskellige lånetyper og forskellen på forbrugs- og kviklån her.

Share.

About Author

Leave A Reply