Efteråret er over os, og inden længe er det også vintertid i det danske land. Dermed er der ikke længe til, at kalenderen skriver 2019. Årets sidste aften er noget særligt for alle, og derfor er det vigtigt, at aftenen sidder lige i skabet. Det behøver ikke nødvendigvis at betyde fest og farver hele natten lang, men der er et område, hvor det gerne skal spille – maden. At have ansvaret for årets nytårsmenu kan imidlertid være en vanskelig opgave, men hvis du læser med her, kan du forhåbentlig blive lidt klogere i forbindelse med nytårsmenuen.
En habil 3-retters
Maden må, som bekendt, gerne være lidt ekstra udsøgt på årets sidste aften. Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal kaste dig ud i molekylærgastronomi og den slags. Det kan sagtens være lækkert og (relativt) nemt på samme tid. Du kan evt. vælge et bestemt tema for menuen med én eller mange serveringer, som f.eks. tapas, men du kan også vælge at gå mere klassisk til værks med en forret, hovedret og en dessert. Du går sjældent galt i byen, hvis du serverer fisk eller skaldyr til forret. Hovedretten kan også sagtens holdes traditionel med en tilberedt udskæring, eller steg, som suppleres med forskellig garniture. Desserten kan evt. bestå af panna cotta, fromager eller kage/tærte, som vil sikre dig det sidste lækre punktum på menuen (på nær kransekagen, naturligvis).
Bestil menuen, og spar besværet
Ovenstående forslag til nytårsmenuen kræver utvivlsom et par timer i køkkenet, hvilket kan give en smule stress, når alt andet også gerne skal spille. Du kan med fordel overveje at bestille din menu udefra, så du blot skal koncentrere dig om festlighederne. Det kan sagtens lade sig gøre at finde gode menu-løsninger til fornuftige penge. Bor du i nærheden af Hillerød, kan du finde din nytårsmenu på Gsushi.dk, som kan skræddersy menuen alt efter behov.