På udkig efter erhvervslokaler – hvad bør man være opmærksom på?

0

Det har stor betydning for din virksomhed, at arbejdet finder sted indenfor de bedst tænkelige rammer, som bl.a. tæller de fysiske af slagsen. Optimale lokaler til forretningen er således væsentlige, og derfor er det hensigtsmæssigt, hvis du forsøger at sætte dig ind i markedet. Det kan dog forekomme en smule uoverskueligt sommetider, og det kan være vanskeligt at vide, hvor man skal begynde sin søgen og ud fra hvilke kriterier. Her får du imidlertid et par gode råd med på vejen.

Fornuftige overvejelser

Som udgangspunkt bør du tænke over, at processen med at finde nye erhvervslokaler, hvad enten det drejer sig om køb eller leje, ofte kan være ret så langsommelig. Start derfor din søgen i god tid, når du allerede ved, at det bliver nødvendigt med nye lokaler. Når du starter online-søgningen, ved eksempelvis at søge på Google, dukker der et væld af resultater op, som kan være svære at indsnævre. Her kan du naturligvis undersøge nogle af de velkendte bolig- og mæglersider, som du måske allerede har stiftet bekendtskab med. Et bud kunne bl.a. være nyboligerhverv.dk, som er en af Danmarks største erhvervsmæglerkæder, der både tilbyder en oversigt over erhvervsejendomme samt rådgivning fra erhvervsmæglere, som kan bistå med den nødvendige sparring. Det er altid fornuftigt at tage personlig kontakt, så du er helt klar over forudsætningerne for investeringen. Du kan også med fordel gå eller køre en tur i det område, hvor du ønsker at leje lokaler og holde øje med eventuelle ’til leje’ skilte. Fremgangsmåden er måske ikke så anvendelig i store byer, men den gammeldags facon kan dog indimellem bidrage til en del af overblikket.

Andre væsentlige aspekter

Du bør naturligvis gøre dig alle de nødvendige tanker omkring hvilke behov, du har til lokalerne. Pladsforhold (kvadratmeter), faciliteter og æstetik er nogle af de aspekter, der giver anledning til vigtige overvejelser. Beliggenheden er også et centralt element. Beliggenheden, og herunder omgivelserne, er vigtig både for kunde-flowet (hvis du har en fysisk forretning) samt medarbejdernes generelle trivsel. De økonomiske og juridiske aspekter er naturligvis også grundlæggende, og i denne henseende bør du sætte dig grundigt ind i markedsforholdene. Leje- eller købskontrakten skal præciseres fuldkommen detaljeret, og du skal være opmærksom på diverse problemstillinger, som kan opstå i forbindelse med kontrakten. Her kan en erhvervsmægler, eller en jurist, evt. komme dig til undsætning.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply