Savner du at have elevator?

0

Elevator kan lyde som lidt af en luksus. Men måske er det ikke umuligt at få elevator i dit lejlighedskompleks.

Første skridt er at finde ud af, om dine naboer er med på ideen om at få elevator. Det er alt andet lige en større investering, og derfor er det en beslutning, I skal træffe i fællesskab i boligforeningen. Hør om mulighederne for at indkalde til en generalforsamling, så I kan stemme om ønsket om at få elevator og kontakte en elevator leverandør.

Overvej eventuelt at udarbejde en kontakt mellem beboerne og boligforeningen, så I har jeres aftale på skrift til senere brug.

Hvornår skal man kontakte en elevator leverandør?

Når I har afholdt møde i boligforeningen er næste skridt at tage kontakt til en elevator leverandør. De kan komme med et bud på, hvor meget projektet kommer til at koste, og hvilken type elevator, der er plads til i opgangen. De sørger også for det praktiske omkring byggetilladelse og container udlejning til byggeaffaldet.

I brede opgange kan man opsætte en elevatorskakt inde i opgangen. Andre steder kan man sløjfe køkkentrappen eller montere en elevatorskakt udenpå bygningen. Alt det kan I lade jeres elevator leverandør se på. I mellemtiden kan I afklare, hvordan I finansierer projektet. Elevatoren vil typisk give en huslejestigning hos de beboere, der kan benytte elevatoren.

Dette vil en elevator betyde for jeres opgang

Der er mange fordele ved at få elevator. Blandt andet kan vi nævne, at de ældre kan blive boende i opgangen. Mange ældre vil nødig flytte fra deres bolig, men de bliver nødt til det, når de ikke længere kan komme op af trapperne. Med en elevator i bygningen kan jeres ældre naboer blive boende meget længere. Desuden er der større sandsynlighed for, at de kommer ud og holder sig i gang i stedet for at sidde hele dagen i lejligheden.

Lejligheder med elevator er mere attraktive for en større kundeskare, når du en dag vil sælge og flytte til noget andet. Ifølge en elevator leverandør har Home lavet en analyse der viser, at lejligheden gennemsnitligt stiger over 2500 kroner per kvadratmeter, hvis der er elevator i opgangen.

Container udlejning til byggeaffald

I forbindelse med montering af elevator, får I brug for at komme af med byggeaffald. Mange elevator leverandører sørger for container udlejning til affaldet. Hvis ikke, kan I nemt selv bestille container udlejning til formålet. Det er en billig og fleksibel løsning, hvor boligforeningen kan leje en container i den størrelse, der er nødvendig.

Container udlejning kan ske på dagsbasis eller for nogle uger af gangen. Hør eventuelt jeres elevator leverandør, om de ikke kan arrangere container udlejning. De ved jo bedst, hvor lang tid projektet tager.

Share.

About Author

Leave A Reply