Her er hvad du skal vide om bananfluekultur

0

Du kender sandsynligvis bananfluen som den irriterende flue, der konstant sværmer om frugtskålen i dit køkken. Disse fluer er tiltrukket af overmoden frugt og fordærvet mad, og det er derfor, der ofte også findes i skraldespande. Men bananfluen kan faktisk bruges til noget nyttigt. Dog ikke bananfluen, som vi kender den, men dens tamme slægtning, der ikke kan flyve. Disse tamme bananfluer kan bruges som foder til kæledyr. De benyttes oftest til farvefrøer, gekkoer, knælere og edderkopper.

Lav din egen bananfluekultur

Bananfluekultur laves af et fluemedie, der som oftest er sammensat af forskellige kornprodukter, gær og sukker. Når du laver din bananflue kultur, skal du blande dette medie med vand til det får en tynd og grødagtig konsistens. Derefter fylder du det i plastikbøtter og kommer eventuelt også træuld i. Herefter tager du cirka 15-20 fluer i en tom bøtte og hælder kalk på dem og ryster bøtten, så kalken fordeler sig. Dette er et vigtigt trin, da dette holder antallet af mider i kulturen nede. Mider er nemlig et meget almindeligt problem i banafluekulturer, der kan være ret irriterende og ulækkert. De er ikke skadelige i sig selv, men hvis de overtager kulturen fuldstændigt. Det er desværre ikke muligt at undgå mider fuldkomment, men det er kun muligt at holde dem nede med kalken, der skaber et surt miljø, som gør at miderne tørrer ind. Derudover skal man lave nye bananfluekulturer jævnligt.
Efter cirka 20 dage vil kulturen være spækket med nye bananfluer. Og efter cirka 28 dage vil miderne begynde at klække, og det vil være på tide at skifte kulturen igen.

Køb din bananfluekultur her

Hvis du følger de overstående trin, så kan du lave din helt egen bananfluekultur, der kan bive ved med at forsyne dig og dine kæledyr. Hvis du derimod ikke har mod på at lave den selv, så kan du nemt skaffe et færdiglavet produkt online og få det leveret til dit hjem. Hvis du vil have mere information, så se mere på Monisskildpadder.dk.

Share.

About Author

Leave A Reply