Den rette seng kan hjælpe os med at sove bedre

0

At sove godt er et afgørende element i vores trivsel. En god seng, der passer til netop dig, kan hjælpe dig med at få en bedre søvn, og derved en bedre trivsel i hverdagen. Men hvad er en god seng? Det findes der ikke noget entydigt svar på, men du får her lidt fakta om, hvorfor den rette seng og en ordentlig nats søvn er så vigtig, og hvor forskellige vi er, når det kommer til valg af senge.

 

Det er vigtigt at få nok søvn

Vi hører det tit – vi skal huske at få nok søvn. Og det er der en god grund til. For få timers søvn kan ødelægge vores rytme og dagligdag, og er vi trætte og uoplagte, har vi lettere ved at blive irriterede og stressede. Søvnmangel kan lede til koncentrationsbesvær, og det kan få os til at blive mere glemsomme. Er vi uoplagte og ukoncentrerede, kan vi ikke fokusere ordentligt på arbejde eller i skole, og det kan føre til stress, som igen kan føre til mindre søvn. Det kan ende ud i en ond cirkel, og for lidt søvn kan endda lede til påvirkning af vores helbred, så det er virkelig vigtigt, at vi får nok søvn hver nat.

 

Sengen skal passe til den enkelte

God og nok søvn kommer lettere med det rette underlag. Det er meget forskelligt, hvad vi hver især synes er en god seng. Nogle mennesker sover bedst på hårde madrasser, hvorimod andre mennesker helst skal have madrassen så blød som mulig, for at få mest mulig komfort. Vi er alle forskellige og har forskellige behov, og det er derfor vigtigt, at vi lytter til os selv og vores kroppe, når vi vælger madras. Udover valg af madras og sengetype skal vi også beslutte os for, hvilket materiale sengen skal være produceret i, hvor fast den skal være, og hvilken opbygning den skal have. Der er altså nok at tænke over, når vi skal ud og investere i en ny seng. Læs mere om vigtigheden af den rette madras og se et stort udvalg af senge her.

Share.

About Author

Leave A Reply