Sådan finder du det rette garn til næste projekt

0

Garnverdenen er stor og forunderlig, og det er kun din fantasi, der sætter grænser. Garn findes i utallige varianter, kvaliteter og trådtykkelser, som hver især har unikke egenskaber og vil give din kreation helt forskellige udtryk. Derfor er det en stor fordel at have styr på, hvordan de forskellige kvaliteter adskiller sig fra hinanden. Hvis du synes, at det store udvalg af garn er en jungle at finde rundt i, kan du forhåbentligt blive klogere ved at læse denne guide.

Silkegarn

Det delikate silkegarn har en helt unik glans over sig og et meget eksklusivt look. Silkegarnet findes i forskellige kvaliteter, som hver især resulterer i forskellige udtryk. For eksempel er de tynde kvaliteter perfekte til at strikke mere feminine kreationer, fordi det er meget let i materialet og derfor aldrig vil virke for tungt og voldsomt. Silke er desuden både blødt og varmeregulerende, så det vil tilpasse sig din krops temperatur – et materiale, der føles virkelig lækkert mod din krop.

Garn i 100 % silke er det ypperste garn, der findes. Det har absorberende egenskaber og kan anvendes af allergikere.

Bomuldsgarn

Det klassiske bomuldsgarn findes i flere tykkelser og utallige farver og kan derfor bruges til mange forskellige kreationer. Det kan anvendes til både strik og hækling og er da også en af de mest anvendte og alsidige garntyper. Bomuldsgarn er desuden godt til at lave mønstre i strukturen, snoninger og hulmønstre og giver altid et jævnt og flot resultat. Bomuldsgarn findes også i en økologisk variant, som er helt perfekt til karklude og håndklæder – økologisk bomuld er nemlig både godt for din samvittighed og din hud.

Mohairgarn

Mohairgarn er glansfuldt med et helt bestemt blankt skær, som giver et eksklusivt udtryk til din kreation. Det findes i forskellige varianter og tykkelser – fra tyndt garn med bløde og lange fibre til et mere kraftigt garn. Den tynde variant gør sig især rigtig godt, hvis du vil strikke lette sjaler eller tørklæder, mens det kraftige garn er perfekt til en vamset og hyggelig striktrøje. Mohairgarn er dejlig varmt, og samtidigt har det en unik lethed. Garnet findes også i kombination med andre materialer som for eksempel silke eller uld, hvor de forskellige materialers egenskaber blandes.

Der findes mange flere forskellige typer garn, end der er nævnt her. Udvalget af garn er så stort, at du kan nemt finde den helt perfekte variant til din næste kreation.

Share.

About Author

Leave A Reply