Skal du have steg? – Vælg det rette tilbehør

0

For nogle kan tilbehøret til kødet være en ubetydelig del af retten. Men sådan bør man ikke have det. Det er vigtigt at vælge det rette tilbehør til sin steg, hvilket langt de fleste også er indforstået med. Dog, er det desværre ikke alle er der forstår at tilbehøret er med til at lave en ordentlig middag. For det er ikke ligegyldigt, hvad du sætter sammen med din steg – eller kød i det hele taget. Og hvis du ikke er helt sikker på, hvad du kan lave som tilbehør til din steg, kan du læse med her og få 3 idéer til tilbehør til din steg.

Ovnbagte rodfrugter – et godt valg til stegen

De ovnbagte kartofler er blevet meget velkendt i det danske køkken, og det er der også en del gode grunde til. De er forholdsvise lette at lave og du kan lave dem med en række rodfrugter. For det meste bruger man gulerødder, pastinak og rødbeder. For at lave ovnbagte rodfrugter, skal du blot skære dit udvalg af rodfrugter og lægge dem op i en bradepande og tilsætter oliven olie – eventuelt også lidt salt og peber, men det er op til den enkelte. Derefter sætter du det hele i ovnen. Meget let ikke? Og det gode ved ovnbagte rodfrugter er at et væld af sammensætningsmuligheder med diverse rodfrugter til at kunne tilpasse sin helt unikke smag. Ikke nok med det, så passer det perfekt til en steg.

Vandmelonsalat på 5 minutter

Det er ikke nødvendigt at der altid skal være kartofler eller en anden form for stivelse som tilbehør. Og der er en række gode og velsmagende salat opskrifter at finde derude, dette er blot et godt eksempel. For at lave denne salat skal du blot bruge: ¼ vandmelon eller 300 g vandmelonkød, 100 g feta, saft af 1 usprøjtet citron, 3-4 spsk. olivenolie, ½ bundt frisk mynte, salt og friskkværnet peber. De fleste af ingredienser er nogle som du vil kunne finde i dit eget køkken. Og det gode ved at vælge denne salat, er at den er let og er med til at pifte hele retten lidt op, og den samtidig kun 5 minutter at lave, fordi det netop er en salat. Og hvis denne salat ikke lige skulle være noget for dig, vil du kunne finde et utal af andre salater, der ville kunne gå som tilbehør til stegen.

Det sikre valg – Flødekartoflerne

Flødekartofler er en ægte dansk klassiker, og den kan næsten altid gå som tilbehør til aftensmaden, og er især godt til en steg. Du har garanteret de fleste ingredienser til dem i dit køleskab i forvejen; kartofler, løg, hvidløg, bacon og fløde. Flødekartoflerne er yderst velsmagende, men det er ikke ligefrem slankemad, derfor kan det være at du skulle lave en salat ved siden af. Hvis du ønsker at finde en super enkel opskrift på flødekartofler, kan du prøve se her.

Share.

About Author

Leave A Reply