Stress og søvnløshed skader din krops balance

0

Du døjer måske med at du ligger og vender og drejer dig, som en grillkylling, i sengen om aftenen, fordi tankemylderet ingen ende vil tage. Du har måske bekymringer på din hjemmefront eller dit arbejde. Måske har du simpelthen bare for mange bolde i luften på en gang. Desværre er stress en stigende sygdom i det danske samfund. Stress har desværre også en negativ indvirkning på din nattesøvn, som kan medføre en øget risiko for andre sygdomme. 

Hvis du er stresset vil du opleve at du har svært ved at falde til ro om aften. Denne uro i kroppen medfører at du ikke får søvn nok. Den manglende søvn vil påvirke din krops balance og gøre dig træt og uoplagt. Din hverdag kan hurtigt forekomme uoverskuelig, og du bliver hurtigere udkørt og irritabel. 

Hvordan undgår du stress og søvnløshed

Det er vigtigt du husker at koble af i en travl hverdag. Træk stikket og fokuserer på at genoplade, så du er i stand til at være noget for dig selv og dine nærmeste. Du skal skabe dig en god balance i hverdagens kaos, ved at lytte til din krops behov. Dog handler det at lade op og trække stikket ikke kun om at tage en lur på sofaen og lave ingenting, men du skal lave aktiviteter, der er med til at give energi. Let motion er med til at give et større velvære og er ovenikøbet sundt for dig. Det sænker både dit stressniveau og mindsker risikoen for søvnløshed.  Ydermere er en god nattesøvn er også med til at sænke dit stressniveau, og øge dit overskud i hverdagen. Søvnløs og stress kan hurtig blive en ond cirkel for dig, hvorfor det også er så vigtigt at tilrette din hverdag på en sådan måde, at du undgår begge dele på en bedst mulig måde. 

Hvordan forbedrer du din nattesøvn

Som tidligere nævnt er din nattesøvn vigtig for dit helbred. Hvis du er en af de mange, der har svært ved at falde til ro om natten, vil du højst sandsynligt have stor glæde af en kugledyne. En kugledyne er særdeles gode til personer, der har svært ved at slappe af og falde til ro. Kuglerne har den effekt, at de giver kroppen ro så hjernen kan slappe af. Den er med til at stimulere dine sanser på en sådan måde, at du vil opleve at være udhvilet og have mere overskud.

Share.

About Author

Leave A Reply